One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
依家睇黑團3號人物似係冠軍或者音越
cp 係under 世界政府
七武海成立係招安,震懾作用
明明一開始已經出三刀流 打打下冇啦啦收返埋一把刀 仲話趕時間

三把刀,黑閃 。證實全認真模式開波
然後攰到得番二把刀 無埋霸氣?
催眠
見到幾有趣既假設 搬一搬過嚟
----------------------
這個篇章如果索隆和山治互換一下

索隆一個人對熾天使輕鬆面對,多次救場娜美和波尼,拿泡泡槍瞬間壓制老對手卡庫。 主動去下層保護貝加龐克和波尼,一刀格擋土星的攻擊,兩刀劈砍黃猿的雷射。 輕鬆落地保護其他人,冷靜面對黃猿輕鬆格擋雷射攻擊,面對黃猿霸氣回覆「你只需要向上面寫一封謝罪信」。 和路飛站在一起面對黃猿。

山治對位路奇一直掉線目前還是平手沒有結果,甚平在來幫忙的路上。 從頭到尾都沒見過土星和黃猿

------------

山治會比人講成點呢
對比起山治以來比人撚果啲,今次卓洛算小事la

今集路飛其實算好勁,除左比人係面前直接打戰桃丸同埋唔落死手之外,基本上佢係座島上面無敵咁濟,比黃猿玩hit and run 全島不停走仲要防埋條廢老,好心尾田唔好成日劇情殺啲主角嚟拖啦。好煩呀

主角團宜家上左四皇,但好多成員仲好廢同黑胡真係完全比下去。黑胡個狙擊手同烏索普比真係差好遠,烏仔仲係不停驚不停避戰,仲要成名戰做GOD都尻下尻下攞嚟,主角團都四皇la勁返啲都好掛,整啲果實嚟食下都好la
應該係人人果實 傳說種:
楊過—真愛無敵
邊到少左把刀… 卓左手見到有刀柄wo
冠軍 又係俾Sabo 當狗咁撚
雖然唔知明哥篇之後有冇突然大buff
但睇來都唔會夠草帽果幾個最高戰力打
所以其實係尾田畫法問題,通常畫卓洛有表現嘅時候會特別型,但畫山治就硬係77地(只係講緊兩年後)
可能對山治甚平掛,但冠軍不嬲柒開,出親場都捱打,食埋果實都唔覺夠揪
佢勇敢咁就達成夢想啦
換山治實俾人笑到仆街
路奇都打咁耐都贏唔到,山治集集潛水
屌你人地雙翼同大將對戰,另一隻翼柒治去左邊

柒治好似真係連土星都未撚見過
柒治唔係柒柒地咁簡單
由香波地魚人島噴鼻血開始撚鳩佢哋
唔通羅走左之後,山治可以唔使再做戇鳩仔
山治年終於來臨
唔好威得一集plz
真係俾羅影響左,有羅,
個冷靜智將輔助位變左羅做。
烏爺係要淆下淆下贏先有果種熱血反差感, 人設上佢唔可以好似卓洛山治咁有型取勝
烏爺德島篇好型喎
大家唔好咁興奮住
記得山治對明哥一開始都係咁型
跟住下集比人秒
一出完三分熟飛踢條眉就反咗

山治年
肯著返件甲未
唔係踩爆咗咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞