One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
有人仲質疑zoro係咪認真
我見到第2度有證據分析 搬過黎先
我唔會好似某人咁認屎認屁
--------------
首先大家要清楚zoro升級後既狀態

現時zoro既認真係高消耗模式

然後認真模式開波確認

最後台詞 呼吸聲 兩方都受傷 知道時間趕緊
各種側面描寫都顯示zoro係受制於路奇
變回兩刀都說明zoro認真模式係高消耗不能長久
-------------
所以zoro係冇hea打亦都無理由hea打

結案
仲有樣問題 你最勁點都係現役㗎啦
你有方法去同過去未來嘅人打㗎咩
刀神龍馬去現代打贏咗鷹眼未
真係唔get
同埋我話刀神夠名柒係佢起個名柒
劍神都好聽過刀神 一直都叫開劍士劍豪
自己最终目標都係第一劍豪 無啦啦 刀神
呢個命名taste cannot 雖然我唔知關唔開翻譯事
尾田幫佢加條頭巾就清楚哂
咁方便佢又唔撚畫㗎喎
Sanji既能力係透明,即係對光既折射作出操控
要用能力夾硬解釋暫時就諗到呢個
不過佢又無換衫
堂堂前七武海, 魚人海賊團船長
要打隻長頸鹿升LV?
CHING唔好搞笑啦
踩爛咗啦
純粹用外骨骼+霸氣擋姐
其實今集重點唔係呢個位咩
點解要討論山治踢光咁無聊
雷利N年前咪示範過囉

有個情報佬講返電影stamped
Bonney 跌左落水後出嚟係細佬,一早已經出過佢係細路女
尾田呢下應該真係Plan 左好耐
雷利點同
個個都期望山治型返次
次次打勁人都係卓洛打
而家山治終於對大將 仲要令黃猿驚訝
唔再係《好似黎咗個幾打得既》
大家興奮好正常啦
唔覺無聊啵
九尾狐同人妖一樣能力?
元々は数百年前に生きていた伝説的剣豪で、出身は偉大なる航路“新世界”のワノ国。
海外を放浪中に空飛ぶ竜(ドラゴン)を斬り落としたという逸話を持ち、さらにワノ国を狙う外敵をことごとく退けて世界に「ワノ国の“侍”」という存在を知らしめたという。現在のワノ国でもその伝説は語り継がれており、“刀神様”として祀られている。

日文就係叫刀神
我其實唔太著重叫刀神定劍神,我比較著重個意思
你鐘意嘅你可以叫劍神,我都無所謂

龍馬係佢嘅時代係無敵,唔止係劍豪
當時全世界嘅強者去晒和之國搶黃金
但無人夠佢打,令世界知道和之國武士嘅存在
成就係遠遠超出左第一劍豪
而鷹眼只係做到第一劍豪就止步,對其他強者都憧憬嘅one piece無興趣
呢度就睇到刀神同第一劍豪嘅分別
正如Michael Jordan 被譽為籃球之神
全盛嘅佢都無同而家現役第一嘅球星打過波
但佢仍然係公認嘅歴史第一,因為佢嘅成就無人能及
除左監獄島入面幾隻弱智嘅獄卒獸
有幾多人打過動物系覺醒?
所以點解唔可以升LV?
根本尾田一出佢就plan 佢係細路啦
從來都冇講過佢個能力係由大人變細路
黑鬍子可以偷到地震能力可能同九尾狐有關
會有咩關係
雷利係踢老黃隻腳
契仔係踢老黃射出嘅激光
解釋吓 對其他強者都憧憬嘅one piece無興趣
用佢武藝有咩掛勾

咁龍馬咪佢個時代最勁劍豪 係和之國傳說嘅刀神
有冇出過海打哂全部人?
個時又全世界勁人都想搶金?

你捧刀神去捧契仔係人都知
但唔使踩鷹眼 仲唔係用戰績都踩
對one piece冇興趣同實力個掛勾都唔知邊到嚟
以家套漫畫野心同實力掛勾㗎咩
關觀點與角度鬼事
根本沒有這個意思救命
佢沉醉喺自己嘅幻變世界
叫唔醒的,算把啦
霸氣極速進步
明明之前連明哥定身術都破唔到
中間都隔左兩篇啦
我都覺得呢腳係勁過當年雷利果腳
不如吹大啲,山治=黃猿>尼卡>凱多
明明情況咁危急仲可以話無認真打,究竟係Zoro 腦裝屎定佢班fans腦裝屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞