ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
係 好多人唔鍾意為惡而惡嘅設定 話係唔寫實
依啲人仲活係個天真世界 覺得個個都有苦衷
唔係啦,佢知道冥王係邊之後話過要同某個大人講
唔明點樣叫格硬寫慘
全世界每日都上演緊同類事件

你覺得格硬同痴線我反而想問你係唔係唔睇新聞
鬼滅囉個個奸角都一大堆苦衷回憶
Exac7ly. 熊故事不知幾寫實。現實比熊更慘既,大把,隔離國家唔少喇,新疆更加係慘絕人寰。
主角出兩格又係負責玩膠
當時凱多同大媽仲係度,資訊太少,所以好難估
但而家幾乎所有重要人物都出左場
可以試下用排除法去估邊個係佢口中嘅大人

新世界有資格叫得做大人嘅,一係就四皇,一係就世界政府,一係就革命軍
暫時睇唔到佢同政府或者革命軍有聯繫,行事作風亦唔似,所以排除在外

四皇當中,凱多同大媽已經落左馬,所以排除在外
紅髮有一班好弱嘅手下,但泥佬同佢地風格完全唔同,所以排除在外
泥佬講大人嘅時候,巴基仲未係四皇,所以排除在外
主角團路飛更加一定唔係,所以排除在外

最後只有一個選擇,就係黑鬍
泥佬性格陰濕,同黑鬍班人係幾夾
黑鬍野心大,對古代兵器嘅情報亦一定好有興趣
我屌真係唔記得咗
但至少你思路係正確
尾田真係如你所講畫得兩張圖去話畀讀者知佢存在
唔記得都正常
沙佬有冇機
不過揀我會揀係黃猿幫多過泥佬
除非泥佬背景會令劇情有大突破否則我覺得黃猿會大突破好多
至少大將級依家有藤虎係分到路飛係善定惡,會推算到藤虎撐蛋定牆
青雞就睇定啲先
唔係話無,不過機會細
第二部佢轉型做左生意佬
連巴基嘅野心都大過佢
爆d, 我估透明佬

父:奴隸 槍殺
母:槍殺?
條女:比人捉去做性奴中出做實驗生女到有埋病至死
自己;細時奴 大時幫人養女 比個整死條女既兇手昆 不斷被改造到油盡燈枯 改造完隨時打返之前出生入死既兄弟

咁都比你拉到又全世界又睇新聞 咁你照舉例我照睇囉 尾田寫得好
如果係咁都講得通
所以而家先暗中幫路飛
同埋可以call到幾個旗下分團來
老實講 我唔係反 係想知熊比尾田寫到咁 咁娜美果d代入去又寫成咁係咪接受到先
透明佬死左啦,個果實俾黑鬍其中一個船長食咗
好耐之前有追過搵熊貓人
係咪仲有一個燒傷男擁有最後一塊歷史正文未交代, 會唔會泥佬就係report 比佢

我buy 希留嘅講法
呢個似係政府嘅人,最後一塊歷史正文嘅守護者
所以泥佬無理由要向佢report
泥佬似有目的咁做 應該會有故事講
其實唔覺唔覺 佢都跟左草帽團好耐下
愈出現得耐既人 尾田就會加d twist 比佢
其實娜美,羅賓都差唔多。

娜美老母比魚人殺,佢仲要幫殺母仇人打工。
仲要比人呃話搵到一億就放人,點知對方冇諗住放過佢。
係路飛打贏阿龍先救返佢。

羅賓點止成家比人殺,佢連親朋好友都比人殺埋。
喺佢成長嘅階段幫佢嘅人都因為佢嘅賞金而背叛佢。或者只係當佢係搵古代兵器嘅工具。
當佢搵到一團好人,就到世界政府要佢死。
最後係路飛唔知死要挑世界政府機先救得返。

路飛成團話冇咁慘應該得路飛,契仔,烏索普同甚平嘅人設叫冇咁慘。
其實點解娜美點解唔可以寫到咁, or寫到咁一定唔好睇

同埋你上面列堆慘況, 好不幸地全世界都時有發生, 近近地支那都有齊曬上面D慘劇

你覺得格硬黎純粹係因為你無接收過呢D資訊, 但連現實世界都會發生ge事, 漫畫入面會發生有咩咁出奇
。。。巴打中學有無讀physics
好記得以前物理老師真係用黃猿黎講
如果黃猿速度真係等於光的話
任何一個人隻眼見到黃猿嗰一瞬間已經 = 係中左招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞