One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
羅賓都係西海出生,所以都唔可以排除羅賓
估計羅賓同布魯克兩個都會同拉斐特有互動
然後是旦一個負責打

話說拉斐特似係黑鬍子團最神秘嘅船長
黑鬍子團行動咁密,但無一次行動係有佢份
音越幾乎次次行動都有份,可能因為能力太方便
幾百年前出現過一個刀神叫龍馬
卓洛係繼龍馬之後嘅下一個刀神
呢方面同尼卡好似
八百年前都曾經有一個尼卡
佢自創嘅Terms
拎嚟同太陽神並列為神
咁山治係咪腿神+廚神?
我自創?
你重睇一次和之國篇好喎
力力果實真係笑左出聲,真係唔係幾信打人大力得過白胡子、凱多
好少見咁簡單直接嘅能力
佢地隻寵物天馬果實仲on9
幻獸種天馬果實俾隻馬食只係多對翼
同空島隻鳥有乜分別?
唔好理條白卡喇,由佢認叻
我記得拉斐特係政府人判變?
可能跟羅賓應該有交流。

當然個樣同骨仔打都有機會。

但羅賓打拉斐特好似簡單左D,
其實佢用開花眼搵島入面惡政王真身好D。
其實可以配合芬奇2V2
可能好撚勁

單飛去政府地方,仲要有成堆七武海+非一般中將喺度
呢條友最神秘
話刀神係我自創都講得出
和之國篇講過嘅野咁快就唔記得
真係分唔到邊個先係真白卡
一口氣睇,唔係集集追,
或者唔睇文字情報同討論,

都真係未必留意到反眉
最主要係能力一早出左,打人又冇咩好睇,
可能係謀報機關收風,或者報紙佬收風
黑鬍子團只有佢嘅能力係仲未知
其他船長,連隻寵物嘅能力都開估左
可能佢係除左希留同青雞以外最勁嘅船長都唔出奇
仲未正式公開佢係食乜果實
佢可以飛喎
動物系/幻獸種都可以既

又或者,
尾田可以寫佢已經俾人殺左/捉左做伏筆
黑胡子都打過唔少硬仗。

贏白胡殘黨做四王,贏王直
又周圍搞鳩其他人搶果實。

有人死左都好正常啦
在世時被世人被冠為「大劍豪」、「英雄」,死後更是被奉為「刀神」。
原來朵嚟咋嘛
佢睇錯本野叫刀神王
唔信佢會俾人殺或俾人捉
我估黑鬍子俾左個好重要嘅任務佢
而呢個任務係對之後嘅劇情有好大影響
就好似當年佢一個人飛去同政府講數咁
係得佢先做到
【TalkOP情報】#海賊王1090話#情報
https://lih.kg/AvQboLX
#408 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

佢得出結論同太陽神平等
睇尾田近年既安排 應該唔會個個都單對單

路飛vs黑胡
卓洛vs希留
得呢兩個係比較肯定既對位

其他果d任尾田點畫都得

例如可以
娜美+羅賓vs九尾狐
God+雷歐vs音越
Chopper+不死鳥vs毒Q
布魯克+白馬vs拉菲特
咁點解幾百年都出唔到第二個人配得起呢個朵?
明明幾百年時間可以死一大堆人喎

同樣道理
橡膠果實一直都存在
但上一個尼卡要數到八百年前
睇嚟黃猿打埋呢場退休,一黎唔想再做社畜助紂為虐,呢篇佢都講到要帶深色啲嘅眼鏡,加上呢次佢完全做唔到野令5老星受傷,加上佢都走埋就正式舊時代三大將換曬人
如果黃猿退場,克比會唔會破格正式升大將
講左N次尼卡>刀神>山治,仲要我重覆幾多次?

真係想正常討論下都唔得
係要Loop多一次卓洛同山治邊個勁呢D低水準話題
但以家寫出嚟刀神只係朵 係個人勁被奉

同尼卡唔同

尼卡就係幻獸果實能力 配joyboy 有命定feel

唔排除契仔都會被奉為刀神 但係 係做咗一啲嘢先被奉

唔係因為佢係刀神 所以可以點點點 同尼卡唔同

同埋呀龍馬哥做過啲咩及得上尼卡 斬飛龍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞