One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
而家要走佬,點都上咗陣先
最多似薇薇咁中途退出
邊一句話鷹眼柒
師兄係咪成日誤會上司意思又周圍同人講個D搞事同事
講真大和係凱多之女、繼承御田意志、果實能力特別,仲要人氣又高,樣樣嘢都啱晒數其實應該要做第十人啦!真係諗唔透尾田有咩部署
當年凱洛特、大和呼聲咁高都唔上,就算有大熊回憶加成,波妮睇怕都好難
似係做草帽旗下d團/同盟啦
波妮本身仲有d船員(at least 果兩個大叔) 跟緊佢
仲可能要照顧大熊
應該唔會自己一個去千陽號啦
果兩個大叔唔知會唔會已經死咗
因為尾田近年鐘意撚9 d讀者, 前段特登寫到大和非入團不可既感覺, 最後扭橋撚晒全世界
可能尾田條撚樣諗諗下作得大和太勁,都係轉軚唔俾佢上船
五老星都幾L柒,係威係勢但就比熊同路飛先後打飛,然後又比九尾偷埋個樣嚟變身
1078話
霸王色+鬼族血統+幻獸種果實
都半個主角條件
好似無人記得長頸鹿卡古
卡古而家趁亂出返黎幫路奇
甚平打卡古
咁就啱啱好四巨頭都有著落
長頸鹿對上一次出現好似仲成身繃帶傷緊俾泡泡困住咗
臨尾救多次路奇條契弟,返水之七島做船工好過啦
有無問題取決於個人觀點與角度
我同你標準唔同,無謂再浪費時間爭論
我個人覺得世界第一劍豪,幾勁都只係現役劍豪入面第一
而刀神係打遍天下無敵手嘅歴史第一,係型好多
如果以2年前路奇同卡古既道力差距嚟計,卡古打甚平會輸得慘過who's who
卓洛+甚平兩個一齊係可以柒路奇
但咁樣對佢地嘅成長係一D幫助都無
長頸鹿出返黎,俾卓洛同甚平各自升level好過
否則長頸鹿真係無必要係今篇出場,戲份少得可憐
卡古覺醒左,能力上同who's who比應該高一級嘅
職位上CP0卡古亦比CP9嘅who's who高一級
上船要有職業先得架

波妮得果12碎 上船做初妓咩
講職業就一定係博士
路飛船上無科學家
從來無講過咩鬼族血
個頭多兩隻角可以係人獸交混種 帶林傑都係鬥魚半魚人混種

霸王色無野既 羅傑白胡船上都有其他船員有霸王色

始終覺得微微 大和 兔仔都仲係有機會翻兜上船
感覺博士出唔到蛋頭島
職業:女兒
技能: 果實,一大堆和平主義者
人地做海賊低調廿六年、忍辱負重
呢啲先係真王者會做嘅嘢
卧薪嘗膽呀Ching
當年秦王都係他國做人質低調捱出頭
最後係得你一個覺得 is ok
刀神有你加持
柒晒啦成件事

冇人想要啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞