One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
成堆巨人,OP都玩地嗚

愛比光強

索隆:你真難纏,我現在趕時間。
路奇:這是勝者的台詞,羅羅諾亞,不是讓他的戰友等的麻煩人該說的,不是麼?只要你還活在這,你的戰友就走不了。
索隆:說的你好像是能控制這裡戰鬥時間的人似的。羅布·路奇!
係咪真係要山治打黃猿
等左山治同黃猿對腳二十年了
黃猿個樣
對上一次咁擋係咪馬爾高
睇番轉頭
山治仲要一下泡泡槍1件cp0卡古
佢呢個閪樣
會唔會係革命軍交緊戲
聽完嚇一跳 然後得啖笑
山治救左波妮好多次要以身相許啦波妮
路飛手下敗將關Zoro 春事咩講真歸根究底都係契仔fans 成日黐金糖,黐到自己都信埋路飛=Zoro,錯誤咁以為路飛贏到嘅對手,Zoro 一樣贏到

十幾年前動畫op終於成真
山治唔係劉馬車,冇戀童癖好
好感動
希望下集唔好柒
路奇同基德一樣都係乞人憎,不論對白定係個性格都係。

路奇未覺醒已經係中將之上,
覺醒左,話佢有大將級唔係問題,

同一個島,攻擊力可能唔夠黃猿激光高。
但路奇速度可以快到冇影,攻擊快到敵人冇反制時間,漫畫表現比黃猿仲要快。

如果時間緊迫,秒殺唔到。
路飛+山治,壓制/秒殺黃猿。最後補刀垃圾五老星。
契子+甚平,壓制/秒殺路奇。

呢個結果應該冇咩爭議?
當然,覺得山治咁勁好唔實在,總係覺得尾田會撚鳩佢。衰收尾。

就算上一集,山治單挑黃猿,都唔覺佢會贏到今集一反眉,有外骨骼,變番最強防禦力mode就忽然有希望

我都幾希望
契仔可以贏路奇,山治贏大將。
然後山治高賞金過契仔,又撚一獲

中間個PART
尾田係唔係驚有人唔記得先專登畫出黎
廢老星越嚟越柒
出場無幾耐
已經分別俾3批人撚左一鑊
糾正一下先,
大將呢個柒樣,未聽山治講愛比光強。
應該係儲左氣既激光俾人檔左佢都真係驚訝。

因為芬奇呢D無霸氣,只用激光都下下射到人仆街,一炮射穿五老星,咁撚勁。
我認為黃猿個樣,應該都估唔到儲力到呢個程度既激光都俾佢(山治)擋晒。
穿甲啦
可能革命軍接收博士

俾世界政府追殺唔投靠路飛都只可搵老相好Loong
傳送陣,似弱化範奧卡
自動瞄頭爆炸,有D似打碟音
全場動唔到
自動修復/重生斷肢

廢老星,其實都好普通。唔算係D好勁既攻擊能力來
只要霸氣夠硬食到就可破OK,防同回幾勁
路奇隨時勁過king同卡二
熾天使咁硬都唔做得激光實驗
山治真係全OP最坦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞