One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
點會 尼卡又唔係俾人建基於佢做過啲咩而奉佢做尼卡
係覺醒咗粒果就叫尼卡
最少其他角色 五老星 都叫佢做尼卡
同刀神根本就唔同
如果故入面係話邊個擁有個把刀就叫刀神
咁拎住個個咪叫得囉
刀神係一個境界
尼卡係實實在在地一個形態 joyboy
隻大象 五老認同咗 再柒佢都係尼卡
發情的力量 金光腿決戰發情腿
如果路飛變左尼形狀態
直接叫佢尼卡當然無問題
我估五老星口中嘅尼卡都係指變左身嘅路飛

但常態路飛,四檔路飛係咪都可以稱呼做尼卡?
正如你上面所講,一般情況下用四皇稱呼佢係合理D
而家仲未可以將路飛同尼卡完全劃上等號
所以我話直接用尼卡取代路飛去稱呼佢一樣係尷尬,除非佢變左身
以家套嘢入面都係你講咁呀 但冇人叫契仔做刀神
連登都係叫路飛做路飛
話尼卡柒都係尼卡突然加啲副作用柒 就係咁囉
但刀神就言之過早啦
我從來無話過卓洛而家就係刀神
我上面都話如果將來佢唔係刀神,歡迎D人返黎抽我水

比起係咪言之過早
更大問題係有D人話「刀神」係我作出黎嘅
所以我先會咁大反應
咁你平時就咁叫返佢契仔可能少啲拗撬
不過刀神個名有點柒 世界第一大劍豪咪好地地
唔覺刀神柒
反而世界第一大劍豪個名俾鷹眼整到柒晒
之前屈居做七武海
之後連巴基都型過佢
刀神個名亦因為太獨一無二,間接推高卓洛地位
所以引起一班山治Fans不滿
拗撬咪就係咁樣黎
鷹眼都柒? 有冇其他人認同㗎
咁事實你係推高
而佢以家唔係 你都認同㗎
但你又成日提 尷尬囉
之前有一話巴基喊住話要同其他四皇爭one piece
大把人話鷹眼柒啦
唔係我刻意提
你追返post
係有人撩我我先再提起
我原本只係講路奇同黃猿同級
睇返po
一來唔先大把人
二來話鷹眼都係話佢目光不在one oiece 個啲 冇人話佢柒
同級真係好難講 路飛對路奇明顯輕鬆過打黃猿
路奇仲要柒柒下輸埋俾斯圖西
唔見*
如果卓洛對位係路奇
山治對位係黃猿
咁咪證明佢地兩個至少同級
當然而家仲未知打唔打得成
泥佬好撚低階,連芬奇都撚鳩佢。
兩年後踏入新世界根本就係搞笑

完全唔入流喎
同一個對手路飛 fair 過咁比掛
同埋雙翼表現尾田隨心嘅
同埋最少路奇登島表現完全冇大將級
過往卓洛嘅對手都勁山治少少
有乜理由會安排一個弱D嘅對手俾卓洛
唔係講緊泥佬喎
你係咪覆錯人?
呢篇同以前啲對位戰唔同 唔似會分勝負
山治個邊又可能係群打 路飛係度彈彈下
土星可以閃返嚟?
呀契仔又唔知jm9 係度磨 頭巾好似都未綁 dunno doing wt
其實大將級呢個定義好闊,中將之上咪大將囉。
兩年前五大屠魔令中將已經話佢在自己之上
青雞都講連羅布路奇都輸,就真係完敗。

尾田兩年前定位唔低,已經有準大將級實力。
又或者就算有空缺,其實俾佢上大將個位,根本都冇幾多中將可以在佢之上。只不過路奇行另一條晉升階梯啫

兩年後,整體加強,大將同路奇都食更新包,
自己又覺醒左,都上到CP0好似隊長?
依家路奇可以大將同級都唔覺有咩問題。

唔好睇到大將級係一個遙不可及既位置先啦
如果尾田唔係懶係野定得三個位,其實好多人都可以有實力上呢個位置
山治年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞