李龍基「嫩妻」直認臨摹淘寶畫:我冇講過係原創!揭遇襲唔報警,酒店房借錢走數之謎

1001 回覆
6 Like 82 Dislike
陰公,戴綠帽呢啲就一時,俾人知佢係超級大儍仔係一世
咁用假cert 做專才呢單嘢就冇事啦
我自己係app改完,改到佢成個joker咁,忍唔住笑左出黎

Post出黎會唔會俾人告架
左右都唔係佢,黃Bo 都唔係佢,相中係佢兩位準媽媽朋友,佢係魔童
下圖就見到佢出左自己樣在「魔童」微博

點想問下佢哋幾時一齊?
大陸有篇文話李龍基19年尾比人影到佢偷食
嗰時仲未離婚

https://ent.sina.cn/tv/hk_tw/2020-02-12/detail-iimxyqvz2138294.d.html
呢個好笑
仲癲過畫畫嗰啲,
唔講仲以為數字油畫
要查下有冇人偽造文件喎
睇返啲舊聞真係笑死人,鬼妹仔性格

//
對此李龍基即時澄清同「長髮女」是相識10幾年的好朋友,對方剛剛從美國來港,所以帶她去行街及食飯。李龍基又話對方是鬼妹仔性格,行為比較外向,更聲稱自己行得正企得正,如果「有嘢」也不會四處去,純粹是招呼朋友。而李龍基太太聽到新聞亦有少少不高興,希望佢小心啲唔好被人影到相。
//

繞手之前都比人影過,根本條友返大陸包二奶唔敢講

19年年尾:

https://ek21.com/news/star/419861/
個3字無得喺上下copy,又搵唔到字體,已經好努力

反正李隆基又睇唔清楚
幾時一齊唔知 太多版本
但2012年9月10日已經有合照 (係微博)
當時係咩關係就唔知
片呢?
典型大陸女人搵老襯啫

(大陸女真係好多心計)
發覺李龍基都幫佢講好多大話
其實畫開畫會有自己風格
筆法、用色、題材、媒介 etc...
阿Chris啲畫同書法成日都唔同
唯一風格相似係堆人像畫,不過似代筆
Chris 改到咁都唔驚
大陸妹進取到
我記得佢一兩年前左右話自己同呢個女人拍咗十幾年拖,然後大家計數係話即係條女十幾歲開始同佢拍拖,話佢戀童佬
幾歲黎香港既 通常都會認自己大陸出世
97後先黎果啲 好鍾意扮香港土生土長

我有個同事係後者 成日話咩獅子山精神
又成日話以前香港點點點 講到自己有份咁
後來知佢原來係97後先黎香港 扮哂野咁
應該係做二奶跟咗提款基好多年
2019年俾記者影哂相 第二任太太就嬲
然後條女就扮大肚嚟逼宮
提款基早前係扮晒嘢講到小產嘅係第二任太太
如果個推理係真
即係提款基所有大話都有份
其實佢要還自己清白好簡單,開張白紙對住鏡頭畫一次,成個連登即刻一齊道歉

好似咁就得,送咁多油畫比名人,應該冇難度丫

https://youtu.be/OF0i3K1Q2mg
我都係咁話,
差唔多年紀,
入行咁多年,
喺TVB唱歌拍戲,
點會唔熟。
佢可能只係冰山一角,照睇有好多呢類下流大陸人用緊呢種手法打入香港(或者外國)政商上流社會,諗起都心寒,香港真係淪落至此
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞