李龍基「嫩妻」直認臨摹淘寶畫:我冇講過係原創!揭遇襲唔報警,酒店房借錢走數之謎

1001 回覆
6 Like 82 Dislike
基哥係咪撈亂咗同其他女人嘅相識經過
最新版本係「地下鐵碰著她」

2011年,基哥在地鐵偶遇當時來香港旅遊的Chris,迎面擦身,基哥覺得她熟口熟面,似是在哪裡見過,就回頭問了句:「我係咪喺邊度見過你?」聽起來絕對似最老土的搭訕橋段,基哥卻說:「好多人以為呢啲係溝女方法之一,其實唔係,係真係好似喺邊度見過,唔知係咪前一世有知。」Chris就直言當時根本不知道眼前的是個藝人,只是有點面熟而已。由於當時智能手機才剛興起,畫質仍然低清,所以Chris就拿起相機拍了張合照,用電郵傳給基哥,從此展開了斷斷續續的對話。

source: 01
記得臨新年聽佢個集,自己打上去發脾氣,笑撚到仆街
就算唔洗咁多錢
以佢既身家日日屌學生妹都得啦
笑佢係因為佢為左件40歲既女人洗咁多錢 又唔係真愛
確實係,佢以為del晒啲嘢就可以銷毀證據,簡接證明佢身有屎
以前問過d過左60既同事,佢地話係鐘意呢d30幾到50既,因為對佢地黎講學生妹太細個
1樓1都係依個年紀 仲平D
咁我又明wor,佢有個職場既人設,請佢果個人已經無做,即係間舖唔應該再有人知呢個秘密,但我作為佢既新上司就知道左我又出名口疏

不過呢d真係同事私隱,唔爆得俾其他同事知,上網先講得
人哋又要del嘢喇
疑點利益歸於被告,呢張stock photo可能係屬於佢嘅
老實講,70幾歲有女埋身俾佢扑,
係男人都迷到瘟瘟鄧鄧啦。
聲稱曾被Chris借款不還的「偉哥」指當時與李龍基未婚妻Chris在微信認識,更指兩人談情說愛,透露當時Chris指自己有兩部直升機,家境富有。「偉哥」還大爆兩人房事,指Chris在未見面時,已向他傳送裸照:「仲喺度,我收藏咗。」更說:「百份之一百係同一個人。」

「偉哥」隨後又表示當時Chris向她借3萬美元(約23.4萬港元),他要求Chris先發生性行為才借錢,「偉哥」說:「佢諗咗一陣,跟住話無問題。」隨後「偉哥」更分享與Chris同在酒店房的短片,更指自己等機會揭發Chris等了六年,表示可以直接出鏡,不用打格仔。「偉哥」接受訪問的片段隨後在網上瘋傳,還引起不少網民討論。

李龍基今日接受《星島頭條》訪問回應事件:「現在的心情混亂,恕我不回答任何問題了!剛由廣州回港,有待詳細了解清楚件事,不能單方面支持,作為未婚夫,不能責無旁貸,因為之前冇收過歐陽偉電話及任何留言。」
汪明荃承認收過李龍基未婚妻Chris的畫作:其實我同佢哋都唔熟

汪明荃(阿姐)今日(20/1)現身將軍澳電視城出席《新春保良迎金龍》節目錄影。對於李龍基未婚妻王青霞(Chris)連日被指造假學歷,畫作淘寶買、及有男苦主現身網台提供借錢影片,指控Chris透過網上徵婚埋身借錢不還玩失蹤,揚言女方仍不還錢,會不惜代價殺死對方,然後同歸於盡。

曾經收過Chris畫作的汪明荃接受《香港01》訪問時表示:「其實我佢哋兩個都唔熟,咁所以佢哋嗰啲嘢就唔清楚,之於送畫,其實佢都送過畀好多人。(覺得幅畫靚唔靚?)都唔錯。(有傳幅畫喺淘寶買!)咁呢個我唔清楚。(會唔會慰問李龍基?)無謂打擾人。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞