同居男友唔肯俾生活費

824 回覆
694 Like 4247 Dislike
佢男朋友真係頂唔順份工咪講話夠錢供你讀書 令到你可以支持佢 點知最後搞唔掂 唔夠錢自己柒左
冇收入都照俾6成 有返part time俾返4成都唔肯叫共患難 仲要出po數臭人 仲係小朋友咩
唔記得左D pt錢係 ‘’賺少少零用錢搭車食飯、間中同同學social吓‘’ 禁緊要添
咁之前一路俾咗嗰啲呢?分手係咪可以攞返?
如果條仔一路供完樓主讀書,跟住樓主起佢飛腳咁點算?
咁你拍拖分咗手係咪會拎張紙寫哂咁耐洗咗幾多錢,所有嘅收入明細列哂出嚟,之後問條女追番

咁條女又可唔可以寫畀你屌咗幾多次,一次幾多錢問你拎番錢?
其實你咪係度佔人便宜
同居大哂咩
婚都未結就要負責你所有開支
支持你分手
未結婚都肯養你嘅男人你配唔起
拿拿淋放生佢thx

不過你呢d靠痴生存點捨得放走水魚
咩都玩定死魚先
喺度再想講多次,我係冇覺得邊一邊係啱,我反而覺得兩邊都唔夠成熟同性格有問題

首先男仔嗰邊,第一次應承當佢未移民唔知咩情況,第二次已經喺嗰度生活咗幾個月,應該知呢邊係點,想樓主幫手可以大家攤出嚟講,話不如你有能力一齊負擔好唔好,講清講錯唔好咩(其實最好就一開始講清楚)

之後女仔嗰邊,貪錢,點解咁講,因為移民之後見到條仔失業佢其實應該要做番啲嘢,應該要畀條下台階條仔落,有啲女係唔知要咁做,有啲係唔想做,我覺得樓主係後者

因為條仔失業咗幾個月就算佢話唔洗你畀,除咗你條仔係劉嗚偉啫,如果唔係你都應該要同佢講不如我搵到pt 我都一齊負擔啦,之後講埋啲場面說話,例如呢頭家我都有份,唔想你咁大壓力之類嘅廢話,咁咪大家好落台,但樓主唔係

所以我覺得有時唔係一定有一邊係啱,我自己覺得兩邊都有問題,不話要揀一邊屌就屌咗男仔先,因為佢唔要型去承諾呢件事就唔會發生
呢個comment最理性
俾人養唔洗講到咁理直氣壯既

樓主夠講話支持佢裸辭,心理健康都好重要,但要俾自己果份又話人地唔負責任點點點

佢地兩個講過幾多次又唔知 究竟係樓主哦男友幾多次唔好辭職 男友hea佢 大家又唔知

間唔中去個旅行姐,吊頸都俾人抖下氣啦 用自己錢又唔係成日去

話養你 愛你呢d 甜言蜜語,我都聽唔小,有邊個做到
作為一個女人 聽下sweet 下就算架啦 下下針住為你講過邊句野嘈 日子真係無法過

呢個世界永遠都係靠自己最實際
welcome to the real world
唔追返係人情,追返係道理,人哋肯蝕底俾你係有前提條件,你唔滿足嘅時候,追返賠償有咩問題?

而家講緊負擔生活費喎,每個月條數都唔係少嘢,憑咩一句應承咗就要人負擔晒
嘩你講到淨係得個男人爽
個女人唔爽既?
嗱即係咁,如果條仔反口想拎番之前畀咗嘅錢係可以

咁條女可唔可以反口話我都係唔想畀你屌,你以前都係強姦我咁得唔得?

條仔可以反口追番啲錢,條女可唔可以反口話唔想畀佢屌,告鳩條仔?
你企女果邊 係因為你未聽男既版本
你出去搵錢 邊有錢養你

平心而論 出去食飯仲要AA制 點解會一齊移民
好明個男仲未接受你哋兩個係命運共同體
條女係冇權告鳩條仔
因為條仔當時係無從得知條女唔情願,咁點告強奸?
咁你又點知條仔洗錢落條女度會唔會好有滿足感

爽唔爽,滿足感呢啲冇得計嫁喎

你又點知佢條仔係咪虧佬

拍拖拍到咁計較就番屋企打飛機啦屌
而家係條女計先,咁條仔點解冇權計?
計較?
我淨係見到條女好計較
咁當時條仔係情願畀錢佢洗,又點樣拎番啲錢

佢畀錢嗰陣嗰幾個月有話唔想畀咩

之後話唔想畀都拎得法,但條女就唔想可以話而家唔想畀佢屌咩
港女真係食屎
想計一開始就咪撚扮大方啦屌冇人話拍拖一定要好豪

但洗咗嘅錢都想拎番,就好撚柒嫁啦
你見到咪見到囉,你見到就啱嫁咩

屌你都唔撚講道理嘅,我講兩邊都有問題你就話我企喺女仔嗰邊同你講嘢真係辛鳩苦

呢啲嘢一定要有一個啱嫁咩

你講撚到條女咁撚偉大,係你唔撚鍾意條女啫,根本有既定立場,同你講都嘥鳩氣
移民自己選擇唔做嘢要讀書
學費生活費唔儲奉旨等人出
你都幾好野架啦
作為男人,我覺得如果一個月都唔駛就反口當初祼辭的誠信,個口吻又真係如樓主所講咁「理所當然地」反口的話,老實講呢個似有計劃反口多D。

都係果句,男女都好,無咁大個頭就唔好咁大頂帽。出國讀書本身就應該預自己舊錢夠自己一個人讀到畢業,咁樣就算中間二人感情出左咩事都好,都唔會影響各自的人生發展。難聽講句,你地兩個互簽對方不平等條約,先有而家的麻煩。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞