同居男友唔肯俾生活費

824 回覆
694 Like 4247 Dislike
錢囉,依加冇比咩? cls,調轉條女offer啲咩?
就呢件事已經知道共唔到患難
一拍兩散 各自齊齊返香港
覺得冇着數當初就唔好應承對方,我點知個男仔心入邊覺得有咩着數,佢當初應承嘅時候自己已經考慮好有咩着數有咩付出,係佢自己覺得合理先至會應承嘅

至於你話咩養住你呢啲簡直戇鳩,我夠可以話冇嗰個女仔讀書簽證,個男仔根本冇機會移民
佢緊係唔會答你啦
避重就輕自己拎曬光環
睇落似條女可以一個人捱到移民 條仔先要返香港
你睇清楚啲 一開波無工返係大家aa
其實條仔只係比左返工嗰幾個月
咁講咪同樓主諗法一樣 明明有閒錢又唔fullfill承諾囉
你女方係咪呢世唔飛得男方,你肯答未
本身話負責晒,而家竟然肯岀六成,真係皇恩浩蕩呀。
女offer PR囉,
冇錢 一路靠條仔全包
點樣捱到移民?
你食撚屎喇,冇working visa點做野呀,9up唔洗本,搬龍門搬到你,遇到你啲西女人真係喊三聲成日幫人諗埋之前應該諗過咩着數着數,係你啲女人先日撚日諗着數
佢依加撚有pr,拎住啲未有既野話着數,條仔有working visa夠可以話有pr喇,做埋citizen都得tim
我負責比佢屌 佢負責屌我
你講到個女仔咁着數,咁個男仔當初應承咪好戇鳩?
咁大個人應承人哋之前唔識用腦諗吓?佢應承得對方,就係思考過有咩好處壞處,合理先會應承㗎啦,而家自己做唔到就話蝕底?根本就輸打贏要

你問樓主係咪呢世都唔會同佢男朋友分手?咁佢男朋友而家AA制淨係比自己嗰份,白賺一個pr又係唔係呢世都唔會同女朋友分手?呢樣嘢有得講嘅咩?

而家唔係辭職,炒人,而家係合作做生意,然後你partner喺你俾晒錢落晒訂金之後同你講我搞唔掂你幫我俾埋我嗰份

你話唔好用一個口頭承諾合理化?咁你當初做乜應承?有人揸支槍逼你應承?你嘅承諾一文不值?想話俾全世界知絕對唔好相信你?

最後嗰句,好出奇咩?舉例你同銀行合作投資簽咗合約應承咗要攞一千萬出嚟嘅話,你試吓唔攞?睇吓會唔會俾人告到甩褲?
動態女權
咁即係結左婚?咁條女無做過野咁資產實少過個男仔,隨時鑿一筆,但老老實實呢d case多數係女讀完書飛條仔,尤其條仔無乜錢,而條女好似樓咁計較

真係得罪講,條女有乜蝕底?自己讀書,學位係自己既,仲要有人資助生活費一半,無左條仔,樓主要自己俾全部生活費,你講到讀書好似受緊乜野苦難咁,講真如果男女角色調轉,男讀書,女俾100%生活費,又幾多個女人會肯咁做?多數咪又係男讀書,生活費AA

我直情覺得樓主男朋友蠢tim,自己資助條女生活俾佢大機會攞居留權,但自己要冒險俾人飛
結左婚係夫婦就係,情侶有幾多對可以行到尾,情侶關係但要供養對方好不智,我係樓主男友就係香港儲多幾年錢自己去讀書算
你都戇撚鳩,冇聽過Dependent Visa?大把人男女朋友關係簽張紙用呢個簽證移民,幾年後再擺酒

咁大個人應承人哋之前唔會用腦諗過㗎 ?你覺得唔用腦諗嘢就應承人哋好正常?係呀個男人好慘呀,應承人哋之前冇用腦諗過,原來自己好蝕底,而家先發現,所以反口,真係好無辜啊,佢真係好好呀,明知自己蝕底冇着數都會應承
到底你有幾戇鳩先會咁諗
我唔知佢哋有冇簽紙啦,如果冇嘅話咪分開囉,反正個男人唔守承諾,都信唔過㗎啦
有西屌咩都答應㗎啦
你知唔知自己講乜撚?
加拿大係去到上年八月中先廢除stream B畢業五年內限制,姐係話條仔係要痴條女先過到黎。
除非你話佢癲到年頭就算申請唔到stream B都要申請owp過黎,或者八月後先過黎,失業三個月,返半個月工就頂唔順
可能樓主仲要成日亂洗錢
日日starfucks 貴外賣 約fd玩
條仔失業就日日死慳爛慳

咁既情況吓條仔講家用6 4我就覺得合理
只能話男人太懦弱,d女成日要求乜都費事煩應承左先,我係樓主男友就應該一早斬纜,講一句就要咁大付出,又唔見條女對條仔會有咁大承諾,承諾老奉得男仔講?女仔唔肯承諾人?最憎有d人成日叫人應承佢乜乜物物,但其實自己都無擔當
on9 應承咗都要睇餸食飯?咁我屌你老母就咪撚應承啦 應承嘅意思你唔撚明?依家仲要唔係人地要佢應承 人地同佢講咪撚裸辭佢唔聽 然後propose話就算搵唔到工都會俾哂屋企生活費
然後你話要睇餸食飯?我食埋你老母就我呀on9仔
所以佢一開始就唔應該咁去應承 應承係佢on9
男讀書 都一定係男出晒/AA架喇

佢男朋友大機會係讀唔到書/英文差
所以如果佢想移民都係要靠樓主
外國番工又捱唔到
睇怕佢地都係移民失敗或者有身份即刻回流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞