同居男友唔肯俾生活費

824 回覆
694 Like 4247 Dislike
可以帶埋伴侶拎PR
然後可以翻工
應該話9痕時講就好聽/順口開河
養隻狗可能都洗得多過養人
佢好似一直比緊49~50%wor
建議男方扮基搵鬼佬結婚
影星周星馳的前女友于文鳳,在分手後要求對方就豪宅「天比高」等投資付10%分紅,涉款逾8000萬元,但高等法院今(23日)頒判辭裁定于敗訴。法官高浩文認為,當年就分紅協議的對話只屬情侶間的日常交談,並非具法律效力的商業討論,而且于既可獲10%分紅,又毋須承擔蝕錢風險,在商業上並不合理。他又認為于家底豐厚,只因戀情而替周工作,並不介意報酬,亦不會太擔可獲得的收入,裁定雙方達成的協議沒有法律效力,相信周所承諾的分紅只屬饋贈性質。

你自己講咩野合約咁把炮,事實根本唔係個回事

感情呢d所謂承諾,最多當係對方既要求而只會盡力做去迎合,絕對唔係合約

但當到某一刻真係頂唔順做唔到對方要求,對方又唔係將就,係感情關係既處理咪就係分手,唔通俾埋條命你咩 結婚都有誓辭,咪又會有離婚,又唔見有人拉離婚既人坐監

你講咩人無信不立真係好搞笑
一個無口齒
一個直頭無恥
咪撚分手添呀
放返你條撚樣出黎害人
條仔高估自己,不過佢肯受呢個咁蝕底既deal都知佢係on9仔
你講嘢用下腦先啦乜撚嘢叫應承屌你老母你知唔知你自己講緊啲乜嘢我應承打劫你?我應承殺咗你?不如你重讀小學讀返應承呢兩個字點解先啦
有人逼你應承?一開始應承咗,之後覺得自己唔着數就當係不平等條約?同強國嘅邏輯幾相似,你都幾適合做強國人
你個比喻錯晒,佢根本冇抽身離場,佢係水鳩樓主話自己搞得掂,

相反佢誠實話自己搞唔掂,選擇堅持辭職,唔撚理樓主,呢啲先叫抽身

水鳩人,同抽身離場係兩回事
應該係本身就想癡女方pr入場先順口應承
諗諗吓覺得過到嚟對方又交晒學費走唔到
係咁e比多10%當兌現承諾
上岸就反口
可能真係唔夠錢,只俾得一個學費,一係男讀一係女讀,可能個女想讀氹個男俾佢讀叫個男人去做野,乜都可能根本鳩估,但唯一肯定係條仔on99去接受供養條女讀書後自己隨時被飛咁蝕底既deal
嗰段承諾係基於大家都同意負責自己嗰部份而開始
其中一方遵守唔到承諾,咁咪打破咗
分手唔係同生活費掛鉤,而係同人格掛鉤
呢度好多人都唔重視承諾,所以先覺得個男人冇問題
可能真係唔夠錢,只俾得一個學費,一係男讀一係女讀,可能個女想讀氹個男俾佢讀叫個男人去做野,乜都可能根本鳩估,但唯一肯定係條仔on99去接受供養條女讀書後自己隨時被飛咁蝕底既deal
大把人簽咗紙,未搞儀式,唔會同人講,叫返男女朋友,有咩咁出奇,冇人知佢哋簽咗未

樓主蠢在相信個男人講嘅嘢,條友講根本唔可靠,同上面啲連登仔一樣,反口覆舌當食飯,呢啲人無論做朋友,同事,合作夥伴,定係男朋友,都一樣係大伏
人無信不立好搞笑?九成係啲未出過社會嘅人先至會覺得呢句說話搞笑,出嚟社會當呢句嘢發噏風嘅人,九成九都收晒皮

留意番我話個男人有問題嘅點並唔係之後俾唔到錢,而係當初佢明知自己做唔到仲應承對方

仲有我非常贊成樓主飛咗個男人,所以你講分手我覺得係啱嘅,只係我覺得垃圾嗰個係個男人
仲以為佢叫你養埋佢
原來嫌緊佢唔養你
其實我識得好多夫婦都係咁做,不過人哋真係名正言順結婚嘅夫妻,感情穩定
好似樓主呢種,我估兩個都腦囟未生埋
你都on9,個承諾本來就係搵笨,唔想比咪改6成。
弱撚智先成日都承諾你老母咩,避重就輕。問你係咪一世唔飛條仔唔敢答,一個所謂嘅承諾就要人地拎百幾萬出黎

又條女接受呢個offer開始條女已經當自己係一件貨品,根本係低賤先接受到。條仔之後反口完全冇問題。個承諾係完全唔公平,係你咁on9先會覺得冇問題

我讀書你番工,笑撚死。佢地呢種人移民又好,香港又好有乜分別,番香港囉
我反而覺得應該係兩個都窮,錢就夠一個人讀書,另一個要做野幫補,條女想讀書唔做野,要個男人做野自己就讀書,等自己有兩手牌,攞學位又多左機會攞pr,條女就自己攞足安安感,到時條仔就唔上唔落,明明條仔都可以讀書而條女做野養佢
30歲仲未生埋 兩個都賤想要最大着數。
兩公婆開埋聯名戶口存款共用拎黎比
夫婦完全兩回事
樓主主旨 冇咁多錢 學咩人畫大餅而家岀得個6成
佢講過唔算數係佢唔啱
你重會唔會將一生交託俾佢?
發現啲女人完全冇中年危機
中年樣又冇 青春又冇
後生就靠男人
真係諗住等男人養一世?
飛咗你個時食屎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞