同居男友唔肯俾生活費

824 回覆
694 Like 4247 Dislike
屌你老母算唔算一種承諾?
包養從來唔係一種承諾, 唔好濫用呢個字
又或者用你低標準既承諾, 你成世人無吹過任何一樣野?
我求其入你個WTS都搵到你甩底做唔到既野啦
係咁捉住依個字如獲至寶做乜撚野 成熟少少啦
隻女拳狗真係好撚煩
承佢老母承諾, 淨係識用呢個字勒索人
佢承諾比我殺撚左佢唔犯法咁我係咪又唔犯法?
佢根本唔知自己有幾撚on9
好似啲支那雞嫁廢老落香港啲日常
https://lihkg.com/thread/775806/page/1
底已起, 收皮啦仲扮聖人講到由世到大 從未犯錯咁
你依種人品格先最有問題
承諾? 你直頭呃鳩人
你人品咁垃圾咁差依世咪無權拍拖?
仲要扮女人
唔好同我拗咩絲打sister唔等於女人
要人包唔係應承打劫你係乜?
你終於知自己係我眼中有幾戇鳩?
見到條友一句話條仔應承咗俾全部就要俾晒先叫守信就覺得佢戇鳩
你都戇鳩,本來係搵笨嘅話佢又應承?根本係佢本身就覺得合理有着數,收皮啦輸打贏要
我問返你呀,條仔係咪一世唔飛條女?你都答唔到我啦戇鳩
成日話唔公平,你戇鳩㗎 ?唔公平你又應承?即係你本身係戇鳩唔識用腦諗嘢所以應承咗?咁大個人連對自己說話負責都做唔到,好心你啦,輸打贏要好羞家呀

一個人讀書一個返工咁樣移民監,大把人咁做緊,咁樣都覺得出奇,一睇就知你連工都未返過

關咩中年危機事
條女咪讀緊書
依加未做全職
唔代表將來唔做

依加咩年代 仲靠男人養咩
(當然依加世界實有懶/ 貪慕虛榮嘅女人
但唔代表所有女人係)

係香港大把女人都要返工啦
返屋企打飛機啦柒頭
仇女仇到上哂腦 CLS
你真係唔撚識中文㗎喎,重讀小學啦戇鳩,屌你老母係承諾?
你最少都打開本字典望吓承諾係咩意思啦戇鳩仔
包養係你自己主觀睇法啫,根本佢哋兩個就傾好咗係deal,用你自己嘅主觀睇法去定義,毫無邏輯
你都戇撚鳩,我真係冇吹過水,我相信好多人都冇,應承過嘅嘢都一定做到,做唔到唔會應承,唔知你身邊識埋啲咩垃圾朋友,會令你覺得正常人都會反口覆舌
所以我認錯,改過,應承左一啲野,咁多年黎全部做到,而家同佢結埋婚
你呢種講唔通道理就用人格攻擊嘅做法只會顯得你冇道理
雖然我守到承諾,但無論我做唔做到,都唔影響「守承諾重要」呢個事實你話我垃圾唔代表呢樣野就係啱,俾少少邏輯啦小學雞
我又冇要求,亦冇提出想要,你應承乜撚嘢你自己好呢味嘢唔好當其他人都好重讀小學中文啦戇鳩仔
笑撚左
你係咪以為自己同樓豬男朋友同等立場?
你係極撚仆街個種呃鳩人喎, 應承? 你依種發自心底呃鳩人邊有得改
根本連男人都不如
你呃過人, 有咩資格應承人?
你做既野全部都唔係應承, 承諾
因為你永遠唔再有資格做依樣野
你做既全部都係懲罰彌補世界
嘩 仲屌緊呀?屌足全日
你老母扮女人扮上腦short撚左?
主觀? 調轉男人要條女出黎做, 自己unun腳係咪食軟飯?
社會公認主你老母? deal你老母咩
你梗係無吹水啦, 因為你仲撚賤格呃鳩人
仲要呃鳩女朋友既仆街憑咩理直氣壯?
你都戇鳩, 應承左就代表唔搵笨, 好公平? 你個腦生係屎忽到?
咁健身美容個啲簽埋約你情我願啦, 屌乜撚野人呃錢?
你真心有撚病
貧賤夫妻百事哀
俾6成仲想點 識諗啲你每星期出去做次雞都填到條數喇
樓主當自己係件貨話人反口都要認識下contract law
合約要有consideration先成立,姐係啲人平租俾人都要話租金$1而唔可以免費
你話負責讀書佢負責俾錢係稱唔上contract,或者你話負責俾佢屌,佢負責返生活費就會成立
又唔可以話充大頭鬼咁negative 既
男既真係愛女朋友先咁講
男既都盡力,天氣不似預期
另一半見唔對路就醒水,咁先互相扶持到行落去
因為負責既野交換個女既唔會肯
一個無左份工既人話可以負擔全部生活費
樓主用個閪腦諗下就知唔 realistic 唔撐得幾耐 la
唔通佢話擇個月亮落黎比你你又信咩
咁你唔social得唔得呀?
男友做到隻狗咁你就去social,仲想上嚟圍爐
有幾個重要因素無講 佢係咪rely on 你讀書去入藉?I assume stream A
如果係既話 讀書邊個比錢?

如果你哋申請入藉係各自各 咁佢的確無義務幫你比
搞清楚你地係咩關係先
係couple? partner? 定joint venture?
係單方面付出?定大家都努力緊?
佢係爛泥扶唔上壁?定只係人生低潮逆境?
試下體諒支持鼓勵而唔係追究問責計較
試下唔好用你/我黎溝通
用我地會唔會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞