同居男友唔肯俾生活費

824 回覆
694 Like 4247 Dislike
你搞清楚,我冇講過男仔要付更大責任
我嘅立場係,男仔同女仔兩個傾好咗就應該遵守返自己承諾,唔好話邊個着數,因為當初兩邊都係覺得自己有合理嘅着數先會應承嘅,唔好到後來後悔先至輸打贏要話對方比自己着數
就講呢件事,女仔嗰邊就住呢個合作計劃,有自己嘅預算,男仔都有得益嘅地方,兩邊都有着數,而家男仔突然就話怕辛苦搞唔掂,都算啦,如果男仔依然可以遵守承諾咁咪辭職搵過一份好啲嘅工囉,點知講好咗又反口,咁仲講咩互信
又係假膠attention seeker
如果係真,咁重on9
最撚柒就係你地呢啲咩都無plan就移民嘅人
錢都唔夠
學咩人移民
想屌醒你 幾時返香港?
同埋買左頂帽送比你男朋友做見面禮
標題應該改做
sugar daddy唔肯繼續包養我
係外國識過條新仔算啦
如果對個男仔冇着數嘅話,佢又點會應承,你當佢傻嘅咩無啦啦個女仔又點解要去讀書,關移民咩事?好明顯就係要靠讀書簽證移民咁點解個男仔當初唔做讀書嗰個?可能係過咗年齡要求,亦都可能其他原因,不過如果不滿嘅話咁咪一早講,可以唔應承,唔好而家扮晒嘢話冇着數,不滿咪分開,我有我讀書移民,你符合到要求你咪工作簽證移民唔好輸打贏要
每次扑野, 同佢出精, 中出 計錢........
哈 樓主又真係咁就唔擔心㗎喇喎

笑死
返到抑鬱都應該繼續返工養樓主
支持佢祼辭(精神上)
好簡單啫
分手囉

都唔知一開始係點樣夾條仔應承啦講真
唔鍾意咪分手自己養返自己
而家有人揸住支槍逼佢應承?唔係嘅話你憑咩話不平等?有機會個移民係全靠女仔讀書簽證個喎,如果男仔可能係過咗年齡限制根本攞唔到讀書簽證
當初係男仔自願應承,仲講咩不平等根本輸打贏要

移民呢啲嘢邊有得迫,咁大件事如果個男人都分唔到輕重,隨便應承人,結果自己又做唔到,咁就更加顯示佢係一個冇承擔,冇諗過未來,口輕輕嘅人

共同面對唔係俾個氹對方踩當初又係男仔話支持得住個開支,結果又驚辛苦,又要辭職,問你夠唔夠錢,唔夠嘅話要出聲,你又話夠,點知又反口,女仔多咗意料之外嘅財政負擔,仲要顧住讀書
結果個男仔淨係需要俾返一半錢,即係自己嗰份使費,就可以黐個PR返嚟,呢啲唔係叫共同面對呢啲叫跣你一鑊
都係樓主話佢條仔應承
實際係點樣應承都未知
就憑樓主咁撚癲
分分鐘都係情緒勒索返嚟
總結得幾精簡易明
冇VISA點樣係嗰邊返full time?
情緒勒索?
一個正常男人點會簽呢啲不平等條約
究竟支持定唔支持?
咪搞笑啦

條仔冇VISA點樣係嗰邊返full time?

條仔一開始冇工返都可以畀曬兩個人生活費,到失業都畀到六成,仲有餘錢去旅行,根本佢自己一個都移到民係條女先要人幫
有咩着數?有西屌?人地養撚住你都未感恩,依加自己賺少左就脾氣女人
個visa咪就係靠做dependent拎返黎囉,仲有條仔黎到第四個月先搵到工,之前條女都有份燒積蓄
死返香港啦兩條窮撚種
好好笑,你估樓主18/2230歲讀個讀好辛苦?
30歲人所有野根本要為自己負責,我問你樓主係咪呢世都唔會同佢男友分手?

我諗冇人會想同你合作做任何嘢<~做野未小學生,未見過人辭職/老細炒人

唔好用一個所謂嘅口頭承諾合理化條仆街想拎3年着數啦唔好話而家拍拖,現代人連結婚都可以隨時離婚。

定你覺得一句口頭承諾就要無條件比百幾萬出去阿柒頭,而家仲要係6/4分,唔係唔比喎
屌你笑左
你搞錯咗重點,冇人知道真實情況係邊個靠邊個

重點係做到先至好應承,應承咗又做唔到會令對方大失預算

另一個重點係,當初男仔係有諗過先應承,就唔好而家先至話蝕底,輸打贏要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞