香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

569 回覆
379 Like 67 Dislike
黑名單個問題係會defame左個醫生, 除非間公司列明點解要blacklist個醫生, 又或者寫清楚D條款點解唔可以claim足之類

戇鳩
專科唔會整容?
1. 保險入面一定有medical officer
2. 人哋私人公司內容準則關你撚事?
最神奇係班基層連登仔
明明作為病人係香港醫生霸權下被剝削嘅一份子
竟然可以繼續盲目崇拜佢哋
完美展示咩叫小農DNA

仲要低賤到幻想+恐懼佢哋移民唔再賺自己啲錢
全香港移民成本最高根本就係班醫生
先唔講外國連個牌都未必承認
全世界根本都搵唔到一個地方嘅醫療制度可以咁偏頗醫生
屈到全球最高收入竟然仲有基層連登仔驚佢地會underpaid

香港醫生係會移民啊
由公立醫院轉去私家咪移咗民囉
戇鳩
保險公司入面有medical officer
枉你讀醫療
真係有醫學需要的整形會隨便係條街搵個整容醫生做?
私人公司內部準則唔知關班人咩事
無啦啦講到專業失德做乜鳩
咁點解要黑名單佢?
佢俾醫委會判咗專業失德?
保險狗交咗個case俾自己有醫療底嘅人睇過之後有問題咪投訴佢囉
一日未釘牌=一日都可以合法行醫
買咗保險病人搵得未釘牌嘅醫人治療自然要claim翻俾人
法律都識行無罪假定啦,你講到個醫生永遠都係衰人咁
咩叫喺街嘅整容醫生?
有無唔喺街嘅整容醫生?
又有無喺街嘅非整容醫生?
又有無唔喺街嘅非整容醫生?
保險公司用network或者合作公分保唔保會好過blacklist, 前兩者只係分有無合作唔會有defamation的問題
認真想選你做官
好多皮膚科醫生有做美容打班,同個客夾埋就寫打疣去claim,仲要收好撚貴,比啲友仔玩爛哂啲公司醫療plan
公司內部準則關專業失德咩事?
病人有得claim就得㗎啦,醫生收得貴收得唔合理佢會走去告?定係叫保險公司幫個客去告醫生?
啲概念撈埋一齊嚟講
唔做你生意就係啲defame仲惡過共產黨
條list鍾意出就出,改就改
如果單case有醫生跟進緊,點撚樣算?
又要轉醫生呀?
保險公司做得野
擺明有個別醫務中心 見班客有保險
特登打到條數過哂平均數 好多,所以blacklist
如果係一兩單,保險公司唔會出手
個問題係你間保險公司blacklist一個醫生即係話個醫生有問題, 如果個醫生真係無問題的話即係你間保險公司誹謗緊佢
如果個醫生真係收貴的咪大大方方咁寫明blacklist佢的原因 佢地D保險公司實知個市價係咩位架喎
一係間保險公司就list哂堆常見的醫療價格比投保人參考
人哋寫到明black list咁透明又唔滿意人哋後台reject又唔滿意
第一句問你保額幾多,仲有幾多可以claim?
醫務集團越開越大,冇保險死得啦
似係, 不過保險公司又唔敢講
D客自然會諗係咪個醫生有咩問題, 如果個醫生真係無問題的話, 咁唔係defame係乜?
香港醫務所集團濫收費用真係好嚴重,話就話香港冇收紅包
但你老味明碼實價撳住人搶,係呀係合法,係睇住你份保險個保額嚟食,走灰色地帶做嘢仲仆街過收紅包
我支持咁樣做啊,如果係高過市價咁多就證明收費唔合理啦
都係嗰句你叫個病人去告醫生亂收費,咁醫生如果覺得有誹謗咪走去告保險公司囉,睇吓個官點講到時可以攤晒啲數據出嚟
呢樣唔賠嗰樣唔賠,睇醫生話你個醫生冇資格claim

要去公立睇先有得claim

咁保險買來托?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞