香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

568 回覆
379 Like 67 Dislike
有幾難明
因為香港保險業已經比班保險狗搞臭哂
屋企人買過幾份保險 未見過有一隻保險狗係唔呃人
現實保險狗就係過街老鼠 論仆街醫護點都唔夠保險狗黎

bupa冇agent都算係咁
其他有agent的保險公司不斷派堆保險狗出黎呃人呃生意
整頓醫療業之前 不如整頓下保險業先
銀行喺雷曼之後買有投資成份的產品都要個客
保險業到而家都冇監管
唔關
夠你隻保險狗可憐?
日跑夜跑先搵得雞碎咁少
喂出街食飯,餐廳真係prefer 你用cash 架wor
屌你其實知唔知個世界點運作架屌
visa master 八達通都有收charge / trax 架屌
咁關醫生惡過狗咩事 所有野都自由定價架啦
有料點解唔收貴d?

咩叫任人劏? 有事住公立醫院 = 乜科都有,包你醫得好
排得耐? 而家係醫生帶頭cut 醫療開支?

無錢又想住養和?你無野吓嘛
bupa 班醫生含撚啦 果班就真係無醫德啦

岩岩做完個複雜手術,全香港所有大型保險公司+政府果個list 都分類做complex, 唯獨bupa 死都屈話只係major, 特別唔撚賠
大部分醫生都唔係直接under 卓健, just fyi
用%計有咩問題?
醫生每分每秒救緊人
邊個得閒同你班連加減數都計錯嘅垃圾保險狗對數?
公道講,bupa 個app 除左好撚慢,算係唔錯
對比起另外幾間真係
講到尾就係保險狗唔識計囉
請幾多qfin 入去都無用啦 全部弱智嘅
事實上無錢真你唔該去公立
自由定價,唔明有咩問題
呢個世界不嬲都係咁

一係你就唔好出醫療卡囉
直接叫人俾錢先,再後claim
claim form 都cancel 埋佢,反正講到bupa 內部咁撚多醫生,自己識睇啦 洗撚要醫生填claim form
邊個莊邊個閒你都未分得到就衝出嚟柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞