香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

569 回覆
379 Like 67 Dislike
我都好同意增加透明度 講清楚啲中伏位
每年一次update個list

不過樓上好多一講保險就起晒鋼好難以事論事
你一定無CLAIM過保險

有邊個有事要睇醫生要CLAIM之前唔揾過AGENTS先架,
自己走入去咁ON9
大佬有出院免找數架, 要批左先入院架, 個免找數唔批咪知果個醫生有問題唔好咁LOW啦
又唔鬧得一講成班醫衛兵沖出嚟
有保險基本上唔會睇公立啦, 咪玩啦
癌症可能會去公立到養身
正常醫生都會寫大D, 但唔會寫到俾人黑名單先
你要知道有保險寫多2個檢查, 用貴D既野同料係好基本,
保險公司唔會因為你果10-20萬係到黑名單, D醫生都識玩
俾人黑名單果班根本係呃保險, 同D客講話依D可以CLAIM到
根本上做既野同CLAIM既野係2樣野,
唔好問我點知, 出面大把美容院,物理治療所咁玩,
基本上係黑名單依堆,

唔洗再講咩, 會影響到普遍醫生了
唔知出面個市點玩, 唔怪你地
咩叫惡過狗
用保險就收你正價,唔用就俾折頭你,有咩問題
咁你出果陣,自己無諗到呢d risk? 而家柒撚咗,出嚟怪醫生?
好似2蚊搭車咁
一出就預左d人會鳩搭架啦
冇保險有折頭,真係當醫生係聖人
佢哋冇諗過香港醫牲啲醫德咁低
有折我真係第一次聽
你話美容院呢D我明, 但有專科醫生中招喎
問題係,保險狗唔係政府,無權決定邊個可以用$2
睇醫生亦都係自由定價
專科醫生就唔會呃人?
咁要睇下果個醫生係咩專科啦, 一定係CAP得太盡先會俾人BLACKLIST
又唔見佢BLACKLIST我果堆醫生, 我果陣CLAIM錢幾驚CLAIM唔到
你知唔知班醫生一個月可以俾一層樓首期
不嬲都係咁㗎啦戇鳩

唔用保險 = 即刻收錢,收平d 當省返d admin fee 有咩問題?
姑娘做少幾樣嘢,又唔使碌保險卡,又唔使等收錢,又唔使對數,唔撚係錢呀?

保險狗唔讀書就咪撚柒吠啦 狗眼看人低同醫生拗
收你保險正價就叫醫德低?

屌你老尾保險狗呃人落搭果陣又有幾高尚呀
原來係政府問題
出世就有保險, 唔識依D野
美容院有醫院駐場,做d 小型手術有咩問題
又快又平,又唔洗去排醫生
點呃?
呃你做多2個scanning? 呃你開多2隻補身藥?
你班保險狗連隻藥名點讀都未識啦學人challenge 醫生
醫生點肯同你deal? 肯架
你話佢知你保隊最多CLAIM幾多, 佢知要寫幾多
你CEO 無上限果D, 佢寫好大架
你係醫生護士, 真係唔怪你衝出黎
你唔係既話, 你人生好可憐
笑死,咁你出街食飯碌卡係咪會貴啲?跟住
通常讀得書少嘅人先會用啲大字懶係有道理,正一弱智仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞