香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

569 回覆
379 Like 67 Dislike
認真
唔會怪你 你已經得到應有既懲罰
加油

多謝我而家生活好幸福2017年既野都搬出嚟

呃到蝦條未?
係喎,咁點解個權利用得幾日就收翻
4 名巴基斯坦裔保安員,涉於 2016 年在天水圍毆斃一名六旬同事,被控謀殺罪。其中 1 人遭還押逾 5 個月後,因有不在場證據而獲撤控釋放。

冇做過呢個動件。點涉嫌?
有晒紙有晒簽名 都可以冇呢個動作?
呃保險咁大件事唔報警
咁即係保險公司縱容醫生犯法喎
26歲人腦筍都未生齊,好意思係到扮長輩

知唔知保險package本身主打就係私家住院同私人醫療,你被判斷有醫療需要,咁佢就係要賠俾你

保險公司ban市面上大部分專科醫生,月供千幾蚊,保費年年加,供足幾十年,結果最後淨係可以睇卓健或者公立,咁供來做乜?助養保險公司?

為咗狙擊醫護,走去幫保險公司啲閪policy托柒
bupa 遲早又轉policy 話淨係認可卓健嗰啲診所
要個病人去告先到,保險公司冇權去告
不過通常都係你呢啲柒頭blame咗保險公司先
而唔係諗過醫生有冇問題
明明單新聞係記者放蛇捉到醫生亂咁收費
俾你班友spin 左去保險公司問題

我冇幫保險公司講嘢,純粹一單還一單。
佢哋啲product唔好你可以唔買揀過第二間
報警係唔使病人去告
保險公司報完警 警察自然會搵醫生同病人落口供
所以你expect警察會做咩?檢控個醫生?用啲咩法例?
唔少

Btw 你份人係kick kick地
識到女未
唔使話expect啲咩㗎,小學生都知有人犯法就要報警
後續交俾警察
有人詐騙唔報警,等緊其他醫生學嘢?
依家兒登仔連人哋保險合同條款都知道埋
做生意係有風險㗎啦
咁大間公司冇人計過數先出保單㗎?risk man死㗎?
想知有邊度地方既醫生唔係claim爆你保險
識到多謝
醫生海鮮價係事實

但係ban消費者醫療選擇,的確係保險公司問題

發現亂收費應該係保險公司去同政府機構同醫務委員會去deal,佢要報警要行法律途徑係佢地嘅事

而唔係將保險成本轉嫁落消費者到

消費者本身冇得左右醫生收費,有病都係焗住食。保險公司覺得醫生收費有問題,解決方案係唔畀消費者睇醫生?

本身佢個產品承諾就係保私人住院,私人醫療,啲人會買都係睇呢樣,依家可以話改就改話ban就ban?逼啲月供保險班人去睇公立? 而且保險產品唔保就轉,重新供唔係成本來?如果佢可以咁樣玩,其他保險公司唔會跟機?

醫療收費欠規管,同保險公司轉嫁成本係兩件事來

係你自己搞清楚
你搵份保單無講保險公司有最終決定權嘅出黎先啦
Trust me bro?
同埋香港唔似美國咁容易告保險公司 雖然就算美國都好難告得贏
唔係將保險成本轉嫁落消費者到

消費者本身冇得左右醫生收費,有病都係焗住食。保險公司覺得醫生收費有問題,解決方案係唔畀消費者睇醫生?

講2樣嘢2樣都fail
做生意唔可以將成本轉嫁消費者?開善堂?
無唔畀佢睇,只係唔保嗰幾個,市場上唔係淨係得嗰個個黑名單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞