香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

568 回覆
379 Like 67 Dislike
之前公司用bupa
claim得算快
何姓醫生,收費仲貴過人地藥廠紅包加應酬

有乜criteria 去放個醫生入黑名單先?
到時郁下就放啲醫生入個list,張保單猶如廢紙
支持收埋黑名單等啲人中伏
我親身經歷都係,禁左制無耐就claim
邊個話佢地計錯數?
而家個blacklist係bupa global for international單,唔係bupa香港. 9成以上香港客都唔關事
而且個list唔係新,已經一路係bupa global網到出現
去睇醫生未啊柒頭你個腦short咗啊睇精神科可以claim多啲,抵過睇感冒
唔係呃,係唔合理,保險有權拒絕唔合理既索償,其實唔止medical,大把工程保險都有呢個問題,情況同medical個情況一樣,客工程公司係註冊土木工程師,話工程出事要攞咁多錢,專業人士好巴閉喎,保險公司會唔會照單全收咁傻仔?緊係請個第三方工程專業人士去評估同查下,查到唔合理咪唔賠或賠少d,呢個係保單賦予保險公司既權力,保險公司駛乜主動上法庭

好啦,咁幾時上法庭,就係個客唔滿意保險公司賠償方案時,個客將保險公司告上法庭去證明保險公司錯誤理解保單內容或誤導保單持有人,上法庭不嬲係個客主導

係medical既世界,醫生永遠係贏家
保險公司一樣係自由定價
而醫生claim嘅數就係保險公司成本
你個正皮呢?
樓價都係自由定價啊屌你老母

地產商:香港絕對無地產霸權
其實全行都嚴架啦打疣
啲客啲醫生自己知咩事啦
係撚 正常醫療野又唔撚俾
我去養和做,3皮野 + 排2星期
落診所 25k 仲要即做
點解要等
你唔撚識啫 講緊保險呀on9
唔洗幫保險公司擔心筆錢係所有交保費既人食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞