香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

569 回覆
379 Like 67 Dislike
隔來post,liposarcoma AIA唔當cacner,痴孖根
嘩呢個簡直係cls 佢地唔係諗住個名要寫 c-a-n-c-e-r 先係癌症吓嘛
根本呢單嘢就係防止玩爛個 system
點知成班柒頭衝出嚟屌返保險公司
醫衛兵真係cls

Blacklist左咪唔睇嗰個囉 又唔係得一個醫生
係又點,我唔想到時比保險狗搞到唔買保險做手術要成球囉
你邏輯都幾混亂
黑名單係因為保險公司有權咁做,根本唔駛打官司哂時間 要打官司係得個客有損害至會咁做,醫生反正錢收左,關佢乜事
戇鳩,你blacklist 都要講原因啦
真係濫收,你咪開原因囉,又唔敢
仲有,睇開果班點算?睇睇下轉醫生呀?
你不嬲都俾緊一個超溢價premium 架啦
如果唔係保險公司點解會年年賺咁撚多錢
d 垃圾死mk 年年去幾次外國"meeting"
醫生尚叫有專業註冊制度,「有監管」都可以咁
但依家保險公司突然出封信就唔畀得睇
咁定你信哂保險公司?
不如保險公司聽日出個list,剩係睇得佢network doctor 先claim 得返呀
美國不嬲做緊
笑撚死醫畜就自由定價
保險就唔可以有blacklist

醫衞兵肉酸到
俾啲骨氣唔好買保險呀嘛又要買又要鬧
支持你正價睇醫畜
全世界都係咁架啦大家自求多福囉
警察都有監管啊都有註冊制度
唔識計 濫用都唔識分就收收皮先
如果計埋班醫畜呃保險 保費隨時幾倍
錯就錯在以為班仆街有醫德
其實係狗咬狗,今次保險狗輸左
西醫咁惡,係因為有政府撐腰。政府係有動機去維護西醫霸權!因為有助政府實施惡法。

最佳例子係政府以「疫情」為由,動用緊急法。之後搵班醫學教授去為條緊急法保駕護航
你信醫委會已經fail啦

依家唔係英治時代呀
公平啲講,西醫同保險都係狗。今次狗咬狗,保險狗輸左。

西醫狗贏,係因為有政府撐腰。政府一定搵人同保險狗傾過計
佢意思係保險公司覺得個醫生呃保費係應該直接去報警 而唔係自己整個黑名單
冇證冇據佢憑咩話人呃保費先
個黑名單用咩準則制定又唔知 間保險公司又可以自己隨意增減名單上嘅醫生
咁成件事咪對投保人唔公平囉 又對名單上嘅醫生有聲譽影響
仲問人咩logic
前提係點告?搵醫委會同搵警察投訴科冇分別
公道講,我用過bupa覺得唔算最差,用axa emma仲慢你仲想死
blacklist 同 自由定價2樣野嚟

你保險公司個價都係自由定,驚俾人呃咪再定高d 個價,一係你指定淨係可以幫邊幾個醫生囉

以事論事就醫衛兵
包賺架屌你 最後你班仆街全部失業,保險收皮添呀
咁你知個risk ,咪加大保費囉
全行得你間垃圾bupa 自己唔識計就收撚皮啦垃圾公司
bupa 呢間閪野次次都係咁架啦
乜撚都話internal 有guideline
但係唔俾得人知

俾撚曬錢,跟住發現自己計錯數,就乜都chop 鳩人唔俾人claim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞