香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

569 回覆
379 Like 67 Dislike
諗埋保險公司嗰份呀?
方法好簡單, 係逐個item claim咪得
有d 人收其他醫生差唔多double 既價去做同一樣既檢查
咁封呢種人都好信理丫
你買保險都係想claim 番足你應有既錢
但因為呢d 醫生玩爛個市場
搞到愈尼愈多條件先claim 到錢
消費者呢次應該係要企係保險公司
咁因咩事話佢呃保險先得㗎
無睇詳情但見到新聞話其中一個醫生過去5年無做過bupa case
而家佢開名需要證據證明果D醫生抬高個價
個價睇住你保險個plan來食
廢就廢啦保險狗 無牙老虎
你傻架
有黑名單唔俾客知
到客睇完醫生要claim錢點算

隨時奶埋商品說明條例
洗定籮柚都得
就係啲專業醫生鳩吹你有醫療需要
然後開爆你張保單吖嘛

另外 保險公司唔係公共機構
對某幾個醫生有商業考慮
有乜問題??

況且 如果任由啲醫生亂開嘅
咁到時受害嘅只會係其他保單持有人
保險狗成日話同醫生朋友好熟 係到傾醫療知識架
bupa 呢間閪野真係快撚d 執啦屌佢老母
關醫生咩事?
屌你保險狗見多人睇某個醫生,就後狗唔俾人claim 而唔係買保險前講定,咁撚樣又入醫生數?
專家發現有濫用咪投訴佢囉
我唔係話保險狗要斷症 係比喻保險狗係醫療上根本冇say
對外公告都係果條準則,一向都唔係有醫生紙就乜都 claim 得 而係要審查 醫療需求。

對內就係黑名單要詳細審核,唔係100%唔批而係要更嚴格要求100% 符號先批。只要同對外賣嘢時嘅條款一致, 我審核得邊個鬆啲定緊啲係內部運作嘢唔使對外公佈。

只要執行同銷售條款一致我中意酌情對A君輕手啲 而 B 君要 100% 符合先批係商業決定。大家都係要中條款先有得賠&中咗都會賠,你可以告啲咩?
bupa唔係無agent架咩
希望加價加到普通人買唔起醫保就唔使再驚俾保險狗呃錢
bupa係無agent既
幫保險公司包賺包生仔
屌你個老母,保險狗芝娃娃扮戰狼,碌撚咁款 🙏🙏🙏
你覺得咁大間保險公司唔識搞翻十個八個有medical background既人黎睇住d claims?ching少天真
你買group 咁巴閉?公司縮數用bupa話撚知你claim5claim
有濫用就投訴搞個醫生囉
唔明黑名單有咩問題 白紙黑字寫明你去就唔賠咁都有得拗?全港得佢一個醫生睇?
BUPA 戇鳩在無同政府既溝通聯手,之前疫情時都拉到亂發醫生紙。放下蛇拉返一兩個呃保險既到時就大條道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞