香港醫生真係惡過狗,bupa都怕撚咗佢

568 回覆
379 Like 67 Dislike
有無琉過fwd
聽聞直接係無用,claim 親都係要打上去逐單對
有時approve 完就會唔記得過數
幾多%?有數據睇到?
而家無包賺,係止蝕
你自己去睇返咁多間保險公司呢幾年medical insurance係賺定蝕先
戇鳩仔 金融機構blacklist有咩問題 銀行唔做你生意又去告銀行得你班畜生先可以自由定價?
你知唔知保險公司入面班精算唔少都係公開試高分過堆醫生
Blacklist 就=唔得計?弱智仔輸打贏要
條柒頭嘅認知係成間保險公司都係agent而出事既bupa 係冇agent
連信用卡點樣運作都唔知跳出嚟柒而家幾多人食飯仲用cash
而家講緊無緣無故blacklist 醫生呀戇鳩
咁撚有ground 咪拎出黎講啦,收收埋埋唔敢講仲耍縮 屌你老尾抵你地一世做保險狗抬唔起頭
原來咁呀,咁點解會計錯數仲black list 人補鑊呀? 高分低能?
咁你一開始包左個cost of risk , black list 嚟托柒呀

保險狗呢d 毫無貢獻嘅垃圾公司,有錢賺已經唔撚合天理啦,仲想blacklist 人,俾自己再賺多d?
你條傻閪嘅認知就係保險狗=agent

我講緊喺呢個industry 嘅front mid back office 都係呀柒頭
咁咪唔好買唔好用囉又要嘈又要用咁犯賤啊
發現同你講乜都無意義
大概都係d 垃圾00後垃圾保險狗
無知扮大袋 仲要九唔搭八

講緊credit card 點收錢,又無啦啦講食飯無人用cash

無人用還無人用,餐廳收卡有extra cost 還有extra cost
你知唔知自己講緊乜鳩呀毛都未生齊嘅保險狗
醫衛兵真係On99

咁係要佢補充原因姐
唔係成個處理手法有問題

睇開咪轉囉 係咪全香港得一個醫生先
唔好用保險啊柒頭
公司有包點解唔用
最好大家咳一聲都去睇醫生,預防covid 再爆發 claim 撚到你地破產
知唔知自己講乜柒呀醫畜你話冇保險睇醫生有折扣,咁你用現金去食飯有冇平啲啊柒頭
快啲舉個例子出嚟啦冇我會笑鳩你
保險狗學人分析

咁你咪補充原因囉,咁撚把炮點解要縮?
支持你據理力爭架
點解唔睇得某某醫生呀? 講嚟聽下? 人地感冒收開$420, 佢收$480 就black list 呀?

咩叫睇開就轉?
喺正屋企樓下唔睇,特登搭程shuttle 出去睇第2個呀?
長期病患睇左2年又突然同你轉呀?唔夾口型咁點?你派隻agent狗落嚟幫手問診?
傷風感冒100幾十有乜所謂祝你claim唔到賠到你破產啦柒頭
保險惡哂又要買又唔claim
個個轉行撈保險最好
就係用撚盡d quota
咳一聲都照去睇呀
柒頭皮又喺度搬龍門人哋差咗幾個零,你就拎420 vs 480,例子都唔識舉小學雞生齊毛未

不如拎420 vs 420.1 小學雞PR真係肉酸
呢個真
濫收費用係老鼠屎
留名替你睇claim 唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞