[威士忌31]冬天都唔凍嘅,試下唔飲重sherry?

962 回覆
10 Like 2 Dislike
豐檢由人
大路野咁易買有咩好show off
用年份去judge枝酒好唔好飲就知佢唔識飲
由佢啦
又唔係專凳show off 巴打們都係影下酒櫃飲緊咩者
影到有成箱 bouquet bowmore就話show off 者
條友喺隔壁post 一樣show off口吻又話18年以下係垃圾
你淨係識買啲大路野咪咁講
仲未講大把平野好飲過某啲21年
無所謂啦 大家討論下姐雖然我就飲開IB core range都愈飲愈少
哩枝日版芝華士 有咗好多年
香港SOGO都有得賣
冇年份 倒落地狗都唔飲
我揸係手嗰枝同樣係日版芝華士 但12年
唔同嘢嚟
我上年去三次日本 係聖誕嗰次先見到12年日版
之前見親都係冇年份嗰枝垃圾
咁就叫Show off ....
笑死人 有冇咁玻璃
大家冷靜啲先
我飲咗whisky先3年幾
由飲core range,到飲樽仔、到落bar、到去tasting、到自己收藏咗一堆ib同special release
發現越飲越玩越睇書,越覺得自己識得少,只係比唔飲嘅識得多
大家都係冷靜啲,慢慢吹下水咪算,無話show唔show off嘅

(雖然quote呢個回覆,不過都係同曬大家講喇)
幾千蚊對你嚟講就Show off
大把師兄除手影一影自己啲酒都唔止哩啲價
你條傻尻有冇咁窮
咪引戰啦
威士忌page都係興趣討論姐
冇必要將自尊心放到咁重
笑撚咗。。。咁都有得嘈
條友字裡行間都聞到陣廢老除
至於佢幅相嗰啲 得啖笑
有冇人試過喺醉馬騮買過酒?
有冇伏
咩來架....
有無link睇下

無咩好嘈
飲唔起嘅 咪飲唔起囉
有咩好哂呀
其實講緊邊個同邊張相
又唔係拎去賣
唔買d唔鐘意嘅嘢
買到fail嘅都係一種體驗
起碼同人傾起 哩枝我試過
首先要有兩個喼
的確
威友個圈子咁細
貴嘢 貴極咪輕井澤 macallan brora 果d
d嘢仲要係唔小bar開過 一個唔小心沖衝動左飲都係千幾兩千
其實真係無咩好哂命

再者只講貴嘢無咩意思, 搞到好像d紅酒post 個個都係話
唔好飲呢d 直上xx咩
威士忌d風味變化咁大 真係個個都有唔同取向
無話咩最好

平有平飲 貴有貴飲
貴嘢都可以討論嘅, 雖然我都好少貼貴嘢響度討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞