[威士忌31]冬天都唔凍嘅,試下唔飲重sherry?

962 回覆
10 Like 2 Dislike
講得好比面喎
發覺原來都唔少人雖然有買開同留意開威士忌,但從來冇去過whisky bar / whisky展
然後好有自信咁教人點飲酒/買咩酒先啱

我一向友善大使
咁公開討論我又唔覺意一定要好高經驗好pro先可以發表意見嘅
每個人睇法 口味都唔同嘅
真係未試過 答你唔到
其實去廠
飲到嘢係其次
見到D Equipment 問到下制程嘢
參觀呢個先係重點

我呢加去廠全部都係打住咩都買唔到嘅心態去
飲到嘢/買到限定係bonus

利申:下星期book左富士御澱場見學
你講余市?
太凍收工
蘇格蘭好似冬天都係咁
唔一定有run
好多時都會保養維修咁

有無咩參觀靚相share下
山崎12係咪只值HKD$300?
飲過,如果佢係蘇威,值$580
因為佢係日威,所以$1680
$680都ok
不過沒有如果
你飲完邊支覺得nikka吹大左?

但原酒又係yoichi
竹17我幾鐘意
炒價唔值者
原價都好飲的酒
想求巴打們教路
我亂試一堆威士忌之後
鍾意嘅有Old pulteney> CLYNELISH, Glenrothes >Monkey
咁其實我算鍾意咩類型, 有冇介紹
鐘意pulteney可以試talisker
clynelish就可以試番clynelish
glenrothes你鐘意d sherry?
岩岩比人哂命
都係番來連登
最少d哂命圖都唔係好哂 仲跟到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞