[威士忌31]冬天都唔凍嘅,試下唔飲重sherry?

962 回覆
10 Like 2 Dislike
HKWF一個token幾錢?
今年儲錢入卡 八達通咁
又要大岀血了
點解呢
上次冇去到WN,今次WF飲翻夠皮
唔同級別
飲完wn wf報下class 飲老免算
好彩都有幾個class想上
我今日去左深圳個個hey whisky前一晚去左深圳威士忌協會既聚會,出返啲相比大家睇下

事先聲明:如果唔鐘意大陸既話唔建議睇

個展我都有去 成班覺得無嘢飲就早走算
個展最吸引係試 高朗/崍洲/觀照
因為呢d 十個有十個唔會買+唔會比錢試

ps個展越pro就越似gay bar
就算外國展都係

但多女係值得學習嘅
我都有試到觀朗,試左new make+泥煤。兩隻都好重話梅味,個人覺得唔太鐘意
我都有試到朗,試左new make+泥煤。兩隻都好重話梅味,個人覺得唔太鐘意

sor typo
請我食雪茄嗰位大佬都講,佢加加埋埋買咗八支協會酒

總結出其實根本唔使買,啲黑標去gathering活動好多時都有得飲,我今次自己都飲咗五六種黑標,唔使特登俾錢換。
不過老老豆豆
睇唔出酒價有咩平到 定係我問嘅都岩岩好貴
支Glen Scotia 幾銀?
平時飲開普通ardbeg 10,琴晚買左ARDBEG UIGEADAIL 同CORRYVRECKAN 各一支即場比較,個人覺得UIGEADAIL 勁好飲,另一支太重酒精果種"Kang"味,
btw 我想問5月個威士忌節係點玩法?小弟從來未去過想去試玩下
入場費以後仲要入錢去買酒試?大概每shot 係幾錢?

通常會有d masterclass 可以幾舊水飲好幾款嘢
可以聽住講飲住pair

另外有d ob booth 代理booth
通常有d 入門款free 進階款就可能幾草

通常
12 free
15 30
18 60 咁樣
明白,睇下搵唔搵到fd 陪我一齊試玩下先
860人仔,送兩隻杯一支15y 分享瓶個啲就算
ic 睇落好似特別版
我睇香港有既都sold out, 而且都過千,叫做平少少啦,

我另外都買左協會支30yro blended 2657rmb, 香港賣緊3000up, 叫係平啲
你應該想指四合一個個barcardi?
Btw佢係同我講要玩活動拎㩒章先要小紅書我飲個陣無拎到小紅書比佢睇都有得飲,有部分時間仲可以試廿年up既威,都係唔洗小紅書

淨係一個好深印象既係崍州要做會員先有得飲黃酒桶,現場收得好差搞左勁耐。
,佢地好似dewars/Diageo own? 好似唔係sole owner
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞