[威士忌31]冬天都唔凍嘅,試下唔飲重sherry?

962 回覆
10 Like 2 Dislike
hibiki 係用知多 白州 山崎去blend
細心d 睇係blended whisky

高年份某d 特別款會用水楢桶去blend
Johnnie Walker - Blue Label (with 2 glasses)
送果2隻杯值唔值$300?
定係自己買好過?
blue label 3舊水700ml 本身送唔送杯都吸引
定係你講緊有杯版同無杯版差$300?
除非送手工nosing glass,否則咩都唔值貴$300多2隻杯
明顯係啦
樓上果個ching應該番工太累 睇錯左
blended 但日本嘢無得咁計
日本嘢連pure grain都貴
唔似Scotland 咁 grain whisky平到爆
當然知,所以我都冇買,飲開single cask我自己真係好少飲返blended,如果成支買真係難清,除非一啲做得唔錯既例如compass box
Maltcask Blended Malt 1993
同時仲出左枝Campbeltown Blended Malt 15-year-old CA
Whisky base:
15年Hazelburn + 16年kilerran,都好抵
唔買啦今個月大出血,買咗支93多納,73speyside,同一支26yrs信濃屋
5月個威士忌節去得過?新手唔多識
ok la 平平地接觸下唔同普款呀 ib呀
同埋睇下masterclass 有無嘢岩
rich 撚到呢
巴打好飲
岩岩問左價,台灣賣3600台幣,9舊水港紙有15年Hazelburn….搞到我都想入枝
最支持人買買買

不過會唔會係glen scotia來
雖然cadenhead唔似會
Kavalan有冇推薦 下個月去台灣旅行
你講廠tour呀定係去台灣買kvl
純粹去台灣買kvl 呢 tour好似唔順路
如果你去d酒舖買 就睇下有無包桶
無包桶就真係抽獎型買solist
同埋我印象中台灣kvl同香港唔係差好多價
真係死左wor個網

唯有del左條link佢 叫大家睇張大圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞