[威士忌31]冬天都唔凍嘅,試下唔飲重sherry?

962 回覆
10 Like 2 Dislike
點難飲法
今集MM講Whisky
你試下咪知lor

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/56709/haig-club-single-grain-scotch-whisky
d人嘅比分
通常平時見到果d都起碼80分
想去
淨係睇上面師兄比嘅資料
1,低分
2,Single Grain NAS
淨係呢2點都好危險了,通常Grain要age翻>30yo以上先好飲
見識下啲貴野都好

1k內有無whisky介紹
想飲蘇威,岩岩飲完支talisker既surge
smoky但受到
想試下唔同style,有無咩介紹?
laphroaig 10 CS/ Ardbeg U
Talisker唔算飲得多,呢支應該都係鹹鹹地yellow fruit輕微peat?

睇你想要啲咩先
Bourbon / Sherry
Peat / Non Peat
Yellow Fruit / Red Fruit
花香 / 木香
蜜糖&Cream 輕 / 重
搭下嘴
如果想要Yellow Fruit/Non Peat/蜜糖&Cream重
花香OR 木香都冇所謂
會有咩選擇
頁頭core range Clynelish 14
但其實Glen Grant, Braeval, Glenrothes, Glentauchers, 呢啲嘅Bourbon single cask都有

比油王買的酒
都係PAGE頭果D先喇
接觸過下先再試其他
你果支係咪紫紫地色包裝果支14
搭單問, 杜拜又有冇
都係果句
有d大家都買唔起嘅macallan
想問下laphroaig PX cask 同aberlour 18 double sherry 大家點睇

有興趣想試但係又驚有伏
Laphoraig PX無飲過,但Laphroaig 10 Sherry Oak很好
px 都係好飲嘅嘢
又平1L裝都係700左右
咁aberlour 18 double sherry呢
黎緊會去大阪、京都同名古屋,有無Ching有whisky bar推薦
呢支我都未試過
我都想試
支持你買來 留份比我試下
laphroaig four oak 呢枝大家咩評價
飲落好有煙燻咸肉香味
飲完呢個先知我以前認知既smoky味係spice味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞