[PolyU]紅磚大學討論區 (5)- reg科reg死人

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
乜靚car都冇哂位 揀左4大名著
想問最後有行有個Preferred Subject Indication係咩黎

都 reg 咗四大 希望靚 grade啦
Reg唔到
有無好心人放靚car比我
如果果個tut 係 0 Vacancies,咁即係調唔到?
如果咁既話我堂堂都唔撚洗調

係 唔洗調

d時間閪撚到

yr1sem1 時間閪係正常
好多人都調唔到
識幾個人yr1sem1都有超級天地堂(8:30 下一堂17:30)
Preferences大約幾時有result? 成功率高唔高?

如果你有你個科嘅course想提前讀(例如yr2 sem1嘅科想yr1 sem1讀)要reg科嘅時候自己reg
如果 yr1 sem1 你department要你讀5科 個5科會自動preassign比你
而preassign嘅科 可以調時間
如果你冇科想提前讀 而唔需要調時間 唔需要reg car/sl 就可以唔洗理

我以前讀過一年科大
之後quite rejupas入poly
上星期apply咗credit transfer
順利嘅話 所在Lang course同4個car都唔駛讀
但今個sem就會得返10credits
我唔知reg咩好
有無建議

我讀radiography
我原本想take university physics2
但今個sem嘅AP10009 全部都有subject restriction 報唔到
要到sem2先有rd份
而今個sem報到嘅course得ENG2003屬於rd嘅elective
但就算加埋呢個course 都只得13credits
我都唔知剩低報咩好
Btw ching知唔知邊度有得睇自己programme個definitive programme document

http://www.polyu.edu.hk/hti/en/undergraduate-students/programme-document.html
唔知你入唔入到
我入唔到
不過你自己個科Orientation果陣應該會派?

yr1 pre-assigned 2-4 courses 既話 佢係預你每個SEM讀1-2個CAR/SL架WO

我有credit transfer 如無意外應該會trans走曬4個car

繼績推
介唔介意留個tg,有d野想請教
Preferences大約幾時有result? 成功率高唔高?

完左reg 科時間之後個日(好似係)
成功率超低
係唔係都填下啦

係 唔洗調

d時間閪撚到

好多人都調唔到
識幾個人yr1sem1都有超級天地堂(8:30 下一堂17:30)

咁我好彩都無天地堂,不過我想放多日假
同埋有d堂淨係上一個鐘又要返一返學校
唔好意思想問下如果reg左個CAR同之前報嘅fitness training course撞左時間咁點算 係咪要走堂 唔該

係 唔洗調

d時間閪撚到

好多人都調唔到

咁我好彩都無天地堂,不過我想放多日假
同埋有d堂淨係上一個鐘又要返一返學校

望下add drop 有冇人放啦
你唔怕就上堂果陣都可以r下人 唔下佢地會唔會有friend 想同你調
reg 左GEC1H16C Governing China:Chinese politics and legal system 好唔好grade?
reg 左GEC1H16C Governing China:Chinese politics and legal system 好唔好grade?

我記得之前poly靚CAR post有人話好grade(好似係)
利申:冇讀過

我記得之前poly靚CAR post有人話好grade(好似係)

好grade,同埋上佢堂你會好開心

絲打讀過?

我見佢有分英文同廣東話

我見佢有分英文同廣東話

英文班比分鬆手少少
好似係
之前個靚CAR post聽番嚟的

我見佢有分英文同廣東話

英文班比分鬆手少少
好似係

但呢科英文讀實係好讀死人

我見佢有分英文同廣東話

英文班比分鬆手少少
好似係

但呢科英文讀實係好讀死人

咁有得選擇就一定係廣東話啦
locker system有Debit Note Number 啦
可以上番locker system望
gscm 仲未trans到credit
reg唔reg car好?
派家有15 credit

係 唔洗調

d時間閪撚到

好多人都調唔到

830同1930都試過了,YR1就係咁閪
有無靚car介紹,依家得15cred

絲打讀過?

每次QUIZ前溫1日,走過1堂,A左
我想問下year 1 有天地堂又冇hall住可以去邊
我想問下year 1 有天地堂又冇hall住可以去邊

同問 我覺得天地堂都還好 可以去玩 每堂隔一兩個鐘真係唔知點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞