屌你老母閪! 岩岩HKIE (香港工程師學會)打黎話成個科學課程都不受認可,連student member 都做唔到!

472 回覆
174 Like 598 Dislike
樓主係女仔?
咁不如讀Bachelor of Engineering 咪仲好?

去Rmit / SPEED 讀3-4年就拎到Beng

快過你行Mature Route
大把人比呢科水左入黎 明明係夠分入工程
做判頭咪算 無人睇有冇牌
我係理大就屌返你老母,入學前唔做research架?唔上連登問下?
high dip 仔都勁過你

Polyu 收皮啦

你個課程連工程兩個字都冇
你有冇問清楚先讀
跟本係你一廂情願
傻西
物理學入筷子
其實你睇依科個收分全港最低咁滯
都知有伏架啦
揀咗唔好後悔, 自己無做功課就係自己問題
讀兩年RMIT part time 後行scheme A 應該係最快方法
其間做下sub con, main con仲學到下實際野。
佢description都冇寫自己under hkie/washington accord
到佢入到去做 又會開post大字報乾收銀比狗做
你無父幹,scheme A都得得淡笑。我行咗一年quit咗啦
垃圾工程比狗做
人地去大陸其南大學讀完。。可以回港同hku mbbs一齊去醫院做
速大好失禮咩?

絕對唔失禮! 速大Engineering 先好,syllabus 入面包括既課程係用得著、實用、用到係工作上面

仲要香港工程師學會講明認可,張list都寫左,係速大師生同中華電力有限公司既努力換黎成果

我今年都讀番書,讀番4年加邊做野去學下設計

廢人係應該讀d實用科
Contractor 要長期留係地盤site office 搵真銀

只係我見到大批FG polyU 好鐘意入consultant 做,唔知係咪大家都競爭consultant 職位所以搞到consultant 睇落好吃香

入面一大堆都係20幾歲年輕人居多
咁大個人連點樣先做到自己嘅目標都搞唔清,怪得邊個?
你估呢堆好多職位咩

全部都要再讀過書先做得番
真,最快方法,最快捷徑黎
你當入面fg 遊樂場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞