屌你老母閪! 岩岩HKIE (香港工程師學會)打黎話成個科學課程都不受認可,連student member 都做唔到!

472 回覆
174 Like 598 Dislike
Poly 果科叫 engineering physics
呃水魚入去
我一直覺得自己狗一隻,估唔到有人當我人中之龍
香港都可以
工程有好多唔同崗位
總有適合你
唔一定做持牌工程師
樓主肯讀master洗底入你夢寐以求既consultant未?
HKIE 唔認master
行唔到scheme A 考唔到牌
要考慮讀多個 degree
讀物理走去要求工程學會認可?
自己冇做好research諗住低分水泡科易入
而家喺度賴地硬
HKIE遲早跪底要奶共
睇下仲威得幾耐
成班威威威小圈子
十鳩幾年前都知乞食科,邊有人讀
真,已經上緊馬做緊野,唔會只怨

SPEED 同RMIT 都有電機工程科目可以讀去補HKIE資格

我已當口當面問左HKIE d話事人;係可以行scheme A,好過讀master 又要整d exemption 同assessment 出黎哂時間
錯啦 HKIE 只會小圈子多幾十年 鬼叫得佢有政府認可
所以咪話廢,SPEED / RMIt 第一學期已經教緊我地點睇圖,強制學生畫AutoCAD
Cls

走去讀IVE HD ?
SPEED 都有自資學位學費資助
無! 什麼都沒有
要入就要入最易考牌個4個

Electrical Engineering
Mechanical Engineering
Building Services Engineering
Civic Engineering

香港理工大學四大天王科目
一大批水魚讀完polyU HKCC入左去讀,讀完出黎失業做哂廢青
之後去補pdge 仲有得救 唔使乞食
可以入香港物理學會

https://www.pshk.org.hk/
留明等睇做左工程又開po屌
咁就唔關hkie事啦
係你揀錯科姐

無計既 無人教你條路點行
係會辛苦啲 加油 可能試下做bim
即係焗班畢業生要讀多個SPEED Beng 課程
BSc 都可以?
有冇政府認可
can or cannot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞