屌你老母閪! 岩岩HKIE (香港工程師學會)打黎話成個科學課程都不受認可,連student member 都做唔到!

472 回覆
174 Like 598 Dislike
外國engineering physics 都可以做返工程
應用物理學系?
聽個名連乞食都唔掂
你地唔好再刺激樓主啦

應唔應該學周凱亮殺左老豆老母?好撚想殺人!!
https://lih.kg/2159131
以前工程收好低分
仲低過pure science 都試過,點知而家工程逆攻科學

反而工程系上神枱
EP😂笑而不語

十個九個都轉哂行

應用物理零前途

掉哂D modern physics書啦,揾唔到食架
仲考HKIE?
考英國牌啦柒頭
係咩? 定係你唔知有炸, 有人讀完Master 一出黎人工50k
Feel到樓主係咁

喺連登:好撚忟

收到HKIE電話:吓?真㗎?
高手
你望下ep係理工係屬於咩學系,你就知,
佢都唔係工程系
又唔可以話高手GE , 只不過有人真係揾到又唔係靠關係入行, 咁你就要諗下點解人地做到你做唔到? 係自己個科真係廢啊, 定係自己真係連讀完將來有咩工種咁基本都唔知?
而家仲係超級水泡科添

如果入唔到心儀學科我寧願d人讀IVE有一技之長好過讀呢d pure science逃避現實
讀完4年仲浪費左4年時間

起碼IVE 教到班人點畫圖點做工程
不過好多人真係未必知,大把畢業生奶左野先怨,分別係樓主係網上埋怨,班人就只係同朋友埋怨
水泡到做理工大學最底層既學系,出到黎人工極低
正常人都知 報之前要 check下資歴架構認唔認可
而家終於知點解個學系會咁霉
讀ive拎返囉
班prof 驚唔驚出年會一個學生都收唔到?
工程師搵好多咩
入唔到咪搵其他出路囉
讀好啲數做IT/quant 好撚過啦
如果經濟許可 讀返個真係有牌嘅course 唔係就出泥做陣嘢先 再考慮補返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞