屌你老母閪! 岩岩HKIE (香港工程師學會)打黎話成個科學課程都不受認可,連student member 都做唔到!

472 回覆
174 Like 598 Dislike
香港理工大學應用物理學系我屌你老母!

成個應用物理學系摺左佢啦,唔好再掛個名叫Engineering Physics ;出到黎不受工程師認可。

各位DSE畢業生記得讀香港理工大學
電機工程系
機械工程系
土木工程系
屋宇設備工程系

呢4科先受香港工程師學會認可,包出到黎做人中之龍,屌死香港理工大學應用物理學系!

頭先香港工程師學會(28309000)打左比我話香港理工大學應用物理系幾個課程都唔受工程師學會認可,華盛頓公約無physics 呢d Bachelor Of Science 課程。

屌你老母西,同埋master 都做唔到student member ,得bachelor of engineering 先做到

SPEED , RMIT 呢d都勁過香港理工大學應用物理學系

屌你老母香港理工大學唔好開設理學士課程,學d野原來出黎不受認可,大批應用物理學學士畢業生出到黎失業,要出黎做waiter,做地盤佬

大學生搞到咁折墜,廢物degree !
吓!?
一睇個名就知係乞食科
你做乜咁諗唔開揀呢科
智商稅系列
DSE學生你地睇到啦! 我今日就做小醜爆哂d野出黎,大家真係想做工程顧問,日日係公司做設計,用電腦

就記得唔好讀香港理工大學 應用物理學系 全部課程

你知唔知應用物理學系入面prof 有一半都係理大Beng 出黎既人?

證明乜? 證明香港理工大學工程學系聞名世界,理工大學工程學系都可以做物理研究,上PHD 之後做物理學家

DSE畢業生睇下啦?

記得入香港理工大學工程學系!

香港理工大學工程學系聞名天下,入面既Bachelor of Engineer 課程受到各大學會認可

香港理工大學

電機工程學系
機械工程學系
屋宇設備工程學系
土木工程學系

呢4科先係DSE物理成績優良學生既目標

物理好係應該讀工程學系唔係讀物理學系

香港理工大學

應用物理學系d課程係渣滓,垃圾! 出到黎優良劣等都做d閪工!人工得14k, 15k,行唔到Scheme A,無辦法做番工程師

呢科折墜到lab 工都要受,推比d畢業生,PHD 班人都可以失業

唔夠香港理工大學工程學系班人黎,人地工程學系夠十隻手指有長短,但工程學系所有人都有唔錯收入,入哂工程顧問公司做,行Scheme A

仆街應用物理學系唔好再係到害班DSE學生
唔係讀之前已跟知
係咪有Engineer你就當自己讀緊土木工程

要做工程做乜唔讀civil eng/ structure?

同問工程野做乜唔去問ICE, 問HKIE個小圈子把撚呀

你呢科自己google完都知唔係做工程個行架啦
唔夠分入水泡科但發夢以為自己會做到工程師
讀之前自己都唔關心下自己讀乜野
仆街一聽個名都知乞食,再比d真相你地睇!

屌你老母好忟,張大學證書原來是廢物黎

D professor 全部都係工程學系轉過黎的

即係代表理大工程學系既人都可以做物理學教授!

認清真相啦連登仔!

入香港理工大學工程學系

電機工程學系
機械工程學系
土木工程學系

唔好再讀應用物理學系d 工程物理學課程!
連ive同i大都係HKIE認可
但樓主果科就
咁呢個世界總要有人做 waitet
樓豬好適合
真,RMIT 同SPEED 課程都受香港工程師學會認可!
呢4科先受香港工程師學會認可,包出到黎做人中之龍
人唔笑,工程狗都吠
若要生活好
咪撚讀CIVIL
心急打錯字

屌你老味好忟,成科應用物理學系都係廢物課程 垃圾課程

HKIE打比我話,佢地唔會認呢個理大垃圾應用物理系課程,講明入面學既野垃圾黎,達唔到工程師水平

呢個係由香港工程師學會既人講出黎

咁咪開個好似工程既名出黎,叫乜工程物理學害人啦

屌你老味連HKIE都岐視理大物理學,收皮啦
Mature route係咪都要BEng?
佢有講過hkie認可?
你傻左
明顯唔夠分,是但搵到水泡科讀左先
咁冇法啦
一係讀過
一係認命做 waiter
捧餐有咩物理學要知
知識係內在價值
唔一定要為搵錢
出到黎做人中之龍,are you joking
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞