易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
你鍾意做乜都唔關我事 問題係你d朋友日撚日好似怨婦咁 咪睇到人反感 明明係minority 都日日要人就呢個就個個煩撚到死
又一個恐怖佬
最憎基佬易服一律當基佬看待,唔好意思我就係racist
好多歐美人都係正常(唔係講堆右柒), 只係左癌進步膠佔領左發言權姐
然後講D進步膠唔岩聽的野就去批鬥, 比你都廢事表達意見啦
咁你真係落後喎, 嗱我用例子答你
https://en.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82awa_Walasiewicz
呢條友喺1938年奧運拎完牌之後, 喺佢死咗之後嘅1980年俾人發現佢嘅細胞係少一條染色體

from quote:
Chromosome analysis revealed that most of her cells contained normal X and Y (male) chromosomes but some were X0 (containing only one X chromosome), resulting in XY gonadal dysgenesis. All of Walsh's life documents, including her birth record, state that she was female; the Cuyahoga County coroner, Samuel Gerber, stated that Walasiewicz was "socially, culturally and legally" a woman.

40年前都開明過你, 咁我claim你落後有咩問題?
即係你今日仲用緊大哥大電話, 我唔通唔可以話你落後, 要讚你係00後?
身份證上面咩性別就咩性別 屌你老母
佢自己夠扮男人啦.......
打完稻草人未
明明呢種性別友善廁所係德政
想問一句, 你見識過未?
而家某D地方性別除左M同F之外可以係X
會唔會佢鬧緊個個真係女人黎....... 如果係會好 hurt.....
做妖好似做人咁樣,要有仁慈嘅心,有咗仁慈嘅心, 就唔系妖,系人妖
我上面留言已經講過

你講得通點解你性別認同係whatever例如attack helicopter而係你真係truly embrace嘅話, why not?

咁你係咪先, 咁你得唔得先?
有J就男

無就女

試下改教科書教小朋友性別
除左進步膠之外, 根本無人理你D乜撚野廁所
一個人有XY定XX染色體係既定事實
但XY=男 XY=女 屬於科學家賦予既社會性質

以前有J係男 有閪係女人
而家就跟染色體決定性別
証明男女標準係可以轉變 唔係咩一成不變既真理
係男係女都只係由人賦予既性質
所以咩人應該係男 咩人應該係女 甚至人應該有咩性別
都係由個社會話事 冇話一定要跟科學
其實呢個世界而家Gender係咪同打機個自定稱號一樣
自己想係乜就乜?
我gender係咪可以係醉噯杰少
呢班賤種咁撚神奇,又男又女,有賓州都可以係女人,建議捉去解剖研究下,人類身體新突破
Karen is fucking attention whore
你上面個例子係社會話事, 但係都跟科學
點解唔可以
片中主角揸機揸得超穩,講緊企喺車廂入面
有幾多人真係唔歧視基佬(除左基佬),人前咪唔歧視羅
佢地咁講完都唔可以 其他人覺得佢地係支那種架呢個比喻真心鳩 你認同自己係咩關我地撚事 我地集體唔認同咪夠
龍志權原來玩易服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞