易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
老實講 gender真係容許咁fluid既社會,個比賽應該變成點,個廁所又應該係點,法律又要變成點,你想我點答你,做一百篇research都唔夠啦。

但用依家個社會標準睇,就緊係覺得做唔到。一步一步黎,唔好幻想一步登天好冇。
不如你講咗我個問題先?
同埋你唔係知好多gender issue?要問我先知?
女權唔支持tb?
social status
咁我係咪identify自己做black lesbian就可以獲得 black lesbian應有嘅待遇

我開始支持流動gender
遲下作個流動性交先性交應該係人話事
咁我到底可唔可以朝早做男人夜晚做女人
gender fluidity 喎
講真我答你唔到,因為呢個問題require勁撚大量嘅research同studies,而目前我完全唔覺得有任何人可以輕易答到你呢個問題
到時個社會點樣睇gender, sexes,生活上我哋又應該如何deal with呢樣嘢,唔係一句得唔得就囊括晒
sex同gender 兩樣嘢嚟
或者你可以了解關於多啲gender fluidity先
真係抵死喎
又想問我define 自己係attack helicopter
咁係巴打既理論下我係咪可以attack你?
咁當然而家個社會標準唔得啦,但係我希望有一日個社會容許
果然咁撚on9嘅嘢得failed state 先會有
dont care
bunch of bullshit anyway
真 其實心底最撚自卑嘅就係佢地
如果社會容許啲咁fucked up嘅ideology,嗰社會已經崩壞咗
睇完仲諗緊鬧人條友男定女
即係咩? 可唔可以解釋吓
歐美依家都屌緊班性別撚教壞小朋友,係學校話自己性別係巴士火車青瓜都得
咁如果佢切晒性器官,换人工陰道,打埋女性荷爾蒙去維持女性水平,生晒女人乳房,聲都變埋。
佢應該入男廁定女廁?
未播條片之前以為個呀姐係比人歧視個個
都係唔直接回答得唔得
我覺得鬧果條友係白咭姐
反而性別定型係值得討論, 不過而家個定型都模糊左好多
動態性別?
我覺得自己係1歲嬰兒,走去殺人可唔可以無罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞