易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
個比例有幾大?
長頭髮著裙=女人?你知道人地性取向咩?知唔知裙裝本身係男人都可以著…..封建到牆國咁
一開聲 嘩屌女人黎
sorry

乜依家d人個個唔識英文咁
建議用返中文

btw 我支持基佬,反對les 唔好同我呢d毒L掙女
incel to trans pipeline
咁bio sex唔準確,以前嘅gender 又建立喺bio,你更正之後係咪要建立喺科學之上? 用科學證明你生理男,心理女/更正並唔係你用口講就係。同埋佢哋唔歧視,而係班人覺得自己想係男就男,女就女,up得就up,如果真係有變性嘅係ok
基佬就唔好搞咁多野
我覺自己係女人 但我鐘意女人
同埋gender fluid嘅話,點定義trans同homosexual
本身分咗二元先會出現"跨"性別同"同性"戀
蘇格蘭裙
亦唔見得片主有同個女人講自己流動性別同逼佢認同啊
冇話啱定唔啱 不過一個成年人自己比個identity自己然後expect所有人配合佢 就好似一個小朋友同人講佢係超人要人信一樣
咁我地係到笑鳩 係你衝出來把撚咩 咪就係你班左癌撚屌care囉 真係龍門任鳩你地搬搬完又唔認
屌你老味你班撚樣真係麻撚煩
男 女 本身就係用科學定義 無論用J同閪定染色體 都係科學定義
變嘅唔係男女標準 係科學嘅嚴謹度

係都要抝咩由社會話事 ok 咁就社會話事
咁你想點由社會話事?公投?問下全部人性別有幾多種同點分辦?最後定義完你班仆街係咪全部收嗲?收皮啦 我話你知咩叫社會話事 就係 你都唔撚知 唔想知 總之你有賓周/閪但你唔喜歡 就係到嘈生晒 完

話你知 你有咩器官/染色體係不爭嘅事實 你唔中意係一回事 指鹿為馬係另一回事
唔關著唔著女裝事架
香港咁多白卡
鬧你使咩原因
如果喺地鐵有個片入面嘅女人追住你嚟鬧你係咪會幫人舐閪?

睇錯
原來第二張圖唔係個ig嘅user
KO!!!
依家癲到intersex唔當係disability
以前睇過雙性人”細細老師”既訪問
真係好慘
https://youtu.be/2Rk6fz2X5PM?si=qwYmTyBK4T2HKbuD

另外有段訪問講
佢細個認識嘅雙性人朋友,大部分都走咗
佢形容自己係自殺既失敗者
問題就係呢到囉
我印象中咁多年黎真係無見過香港有片係男人咁樣罵TB喎
唔抵得人地比自己似女人
講就講經歷
但實則就屌晒成車人/全港人/成個亞洲
衰啲咁諗件事似夾出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞