易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
Latino Latina 變 Latinx
個阿嬸(阿叔?)算係叻過好多連登鍵戰 起碼敢真人屌
這就是女人
women
男同性戀者入男廁都可以有人feel offended

一個會犯性罪行嘅人, 無論佢本身係咩性別、係咩性向, 佢入得廁所就有犯罪風險

咁係因為佢本身有犯罪風險呢個動機, 而唔關佢咩性別、咩性向所以入咩廁所呢個手段

ban咗個廁所佢囉, 我見唔到有咩廁所可以防啲有犯罪風險嘅人去犯罪喇

你讀書但你logic咁撚差嘅?
我睇相以為係事主男扮女緊.....點知睇片係鬧人個個
死人妖 俾我都唔幫拉
真 睇個男本身都唔係靚仔
真係好撚煩西
自己慢慢易啦
岀到去又要驚歧視
個樓主同個8婆一樣都係咁撚無聊 個8婆就痴撚線係條街到罵人
XY染色體咪男,XX染色體咪女。Eason XY係男. Simple and straightforward.
我唔認同性別要光譜化
但我係唔會指責呢 D 人
我承認有呢 d 人存在
呢 d 人亦都唔好強逼我一定要接受/認同你
我覺得除左生理男女以外
其他一律視為 mental illness 或者是生殖器官有問題
佢好似有張經典圖,着住內衣搭地鐵
西方大撚把歧視 上reddit日撚日都見到subway既歧視對罵片 多到唔想睇
有啲人覺得性別用二元去分係無謂, 自然就唔想用男女呢個框架

即係今日有個女人骨架真係同男人一樣咁大
佢去買衫仲會唔會跟lady嘅S M L碼去買? 佢去用返男人嘅S M L碼仲準
對佢嚟講, 用男同女嘅大細碼去分件衫啱唔啱佢size咪就係唔準
咁呢個框架仲有咩意思?
一個po炸左好多左膠出來
唔明你咩意思,即係其實你哋想割埋個啲唔係因為性取向而被壓迫嘅人?

你哋自己傾掂佢啦
我又無著女裝
我知你講邊張
係同一個人黎咩
進步膠真係好痴線
「今日有隻小粉紅認自己係中國人 聽日都唔會變」
大把韭菜喺武肺封城完都識得講來生不做中國人
啊所以咪就係佢哋點claim都得 好撚出奇?

08年都「我係中国人啊hi啦」
而家仲有咩香港人咁樣講呀
logic
都唔知嘈乜
唔係男就女啦

咁大個人男同女都唔識分 弱智嗎
因為gender 唔剩係靠自我認同,係亦都需要社會去賦予,所以佢地先走去逼人認同。
我的性別認同是一位武裝戰鬥直升機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞