易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
香港人移咗民叫自己做香港人,因為佢曾經有香港身份,係香港出世…etc。你男人老狗話自己係女人,唔通你曾經係女人咩,男性同女性邊個位扯得上關係?claim點合理化?除非你變性喇。
覺得就合理㗎喇? 我犯完法跟住我覺得冇錯咁得唔得呀,個人取向
Karen都係non binary

港大hall疑再現欺凌 強迫堂友聞臭腳拖鞋
https://lih.kg/AiNwOMX
巴打你以為佢地仲有traditional understanding of two distinct and mutually exclusive categories 有就唔會係到拗啦
班tq+咪癡埋去lgb
抵啦 男人老狗扮乜女人
你講清楚好啲,咩 TB?

Did you just assume their gender?
打算過兩日將自己個心理認同變成半男半女,雙性戀,支持跨年齡戀愛

請問仲有咩buff可以疊
本身得LGB, 然後多左T, 之後就一大抽野綁死左
回力鏢
佢著女裝俾人屌點解唔關著女裝事?
如果無啦啦俾人屌,你咪見疑即報,話見到個白卡,周圍罵人,覺得佢有攻擊性,好似想周街打人
叫班忠誠勇毅處理左佢
好似係有trend lgb without t
其中一個concern係太多人hormone唔食,性別重置手術唔做就認係另一個性別,唔想同呢班人搞嘢就話transphobia
據聯合國概況介紹:「人口中有0.05% 至1.7% 生來就具有雙性特徵——上限 估計數與紅髮人數相似。」

大部分國國家一出世就決定其中一種性別
被迫好多無用既手術
所以無咩人知

呢個係爭取雙性人權既細細老師
https://youtu.be/zPIxcZ5bxl4?si=FZCJpODO_ZrIYa4q
17%係男, 28%係女, 55%係跑車
有咩器官/染色體係不爭事實 ,但性別係跟器官/染色體/自我認同去決定就係個社會話事。亦因為係社會話事,佢地先要嘈生晒,去扭轉成個社會觀念。好似外國咁,班後生woke晒都係因為嘈得多

如果性別唔係由人話事的話,佢地鬼會係到日嘈夜嘈,咪盞晒心機
有無得自我認同係九巴月票,或者油卡,咁我坐車咪唔洗錢
二元之後出現"trans"
我都講過一律視 trans 為正常二元有分別, 係有缺陷, 一係就性器官或者管理性徵的器官有問題 (可能係陰陽人), 一係就 mental illness (精神上性別認同有問題, 例如出現同性戀現象)
如果你用有缺陷的東西, 又或者用自身想法 去歸類為一個類別/性別, 根本在社會上有技術上的難度, 佢連幾時係男幾時係女都唔知, 甚至不能歸類男或女.... 社會點樣做先可以去全部滿足所有呢類人?

你病左, 你都唔想比人成世歸類為乜乜病人, 你梗想好返, 做正常人
但係男、女、跨性, 邊個最終係合適你? 有 d 人根本講唔清, 有 d 仲要人認同先有答案, 唔通呢個性別唔得你又變, 下次又覺得變左又後悔, 你會唔會成日變黎要社會都要成日變黎遷就你? 所以用想法黎分別性別根本technically 無可能咁做
見到呢D痴線的人最少要叫職員黎搞, 香港人偏好拍片拎黎批鬥
如果鬧人果條友真係有精神問題就好笑
撇開性別同身份認同,你自己假設人地聽日唔會變然後屌鳩人地比喻同打稻草人有咩分別
係你哋先覺得性別係人話事
不嬲我哋呢啲覺得只分男女嘅係科學話事
我就係同你講唔係由人話事,所以先彈個科學證據出嚟
心理變態
相煎何太急
但根據你睇法呢啲叫玻璃心
Gender fluid仲點解需要去定義 trans 同homosexual
依d定義對gender fluid有咩幫助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞