易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
你哋管下你啲直男☕️唔好再扮trans搞鳩啲女人仲有建設性
用番條友個例子 係咪即係流動國籍
以為偽娘
重有用字逼你用parent 1/2, 唔叫mother叫birthing person, 問pronoun 等等等等
西班牙文重慘,啲職業全部有性別,逐個逐個改到變gender neutral

救命
無影響到人都唔知關個呀嬸咩事
老老實實 我可以 幾靚仔
人形豬笑人易服
點解畀人鬧唔走? 你明知條友有問題,為啖氣放自己係危險位置?

據佢自己說法,佢認為有危險,但又要留底現場,並且為潛在發生既危險拍抵證據。咁即係佢except個危險? 我真心唔明
真是荒謬, 把自己看得那麼高.jpg
冇即場打鑊佢算比面啦
咁既然gender都係一種身份認同, 點解claim自己係咩地方嘅人可以合理就得, 但claim gender唔可以合理就得?
傻登仔比喻都唔識打咁大段野托柒咩
今日有隻小粉紅認自己係中國人 聽日都唔會變
性別認同係你今日鐘意做女人 聽日又男人 點撚樣一樣
連登狗好撐啲白卡架
好似劉馬車
終於有番句人話
好串
其實性別留喺二元呢個概念真係好撚落後, 就好似講緊有咩性徵就係咩人一樣

就算sex喺醫學上都天生有例外, Denys-Drash syndrome嘅天生性徵唔明顯
人亦唔係100%就可以靠XY兩條染色體, 有啲人真係可以有啲細胞係得一條染色體, 有啲又可以多一條X, 咁點計?

就算係雙性人, Intersex都唔係咩好撚罕有/老作出嚟嘅例子, 呢班人又點樣計?

單春陳少咗粒係咪又叫唔完整嘅男人?
為咗方便一班弱智去label, 就要排除啲真係有需要嘅少眾, 呢啲少數服從多數係咪就大眾望文生意所理解嘅「民主」
如果你俾個閪女人喺地鐵大大聲鬧足你一程車你係咪會幫人舐埋閪?
所以咪話你雞同鴨講囉
人哋一直都係講緊性別係gender唔一定要跟biological sex, 你就拗gender=biological sex

其實性別留喺二元呢個概念真係好撚落後, 就好似講緊有咩性徵就係咩人一樣

就算sex喺醫學上都天生有例外, Denys-Drash syndrome嘅天生性徵唔明顯
人亦唔係100%就可以靠XY兩條染色體, 有啲人真係可以有啲細胞係得一條染色體, 有啲又可以多一條X, 咁點計?

就算係雙性人, Intersex都唔係咩好撚罕有/老作出嚟嘅例子, 呢班人又點樣計?

單春陳少咗粒係咪又叫唔完整嘅男人?
為咗方便一班弱智去label, 就要排除啲真係有需要嘅少眾, 呢啲少數服從多數係咪就大眾望文生意所理解嘅「民主」
🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧
笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞