易服男於港鐵遭歧視

544 回覆
36 Like 135 Dislike
果堆係醫學上都有問題唔係正常人黎啦
再者你講果堆係physically真係有需要而唔係佢自己的選擇黎
咁搞笑佢地點變?
個條友
賓州婆死Nancy 收皮啦
定男扮女?
左癌進步膠最鍾意話人地落後
好簡單: sex M gender F 的人入女廁你點睇
總之受壓迫,弱勢就一定係你呢班lgbt屎窟鬼
非二元個班犯撚咗法你哋就割得快過光,話人哋係扮
借問聲,我知道你嘅gender 有乜野用,我只係需要知道你嘅sex 係男定好,生物嘅生存目的係交配孕育下一代,我都唔知你哋班撚樣諗乜撚嘢搞咁多性別出嚟要人認同返你做乜鳩
LGB同T其實樣野黎
LGB只係性取向, 唔會影響到任何人
T有"有鳩入女廁"呢類問題
Gender 幾時係身份認同 gender係truth, 如果你用出生地vs性別,咁移民=變性ok
唔通你拎住香港護照話你知係美國人就有美國福利咩
唔抵得人大膽做自已得嚟又靚
佢地就係主張”性別自己覺得係咩就咩”

你講既係有病
要醫
以為鬧人嗰個人被歧視佢都女扮男裝
其實係
歐美套gender ideology 終於出現係香港
即係佢認同gender唔同biological sex一致的人係有病
嗱, 所以你口中啲「非正常人」咪要衝出嚟想話畀人知自己其實都係正常人囉, 咪就係因為你呢啲label所以搞到人出世開始就好撚唔舒服, feel offended囉 衝出嚟做例子

唔正常就合理化俾你笑同污名化?
咪即係「你哋呢班少眾關我撚事」嘅心態囉
為咗你自己嘅方便去造成他人嘅傷害, 咁樣叫冇問題?

我就唔知你憑啲咩去分normal定average啦stat撚, 我淨係知一個有少少同理心都唔難feel到一個人與生俱來就無啦啦俾啲三唔識七嘅人去define自己唔正常

有啲人食得辣, 有啲人少少都唔食得, 又唔正常?
有啲人花生唔過敏, 有啲人花生過敏, 又唔正常?
有啲人天生特別高, 有啲人天生特別矮, 又唔正常?

啊所以你係in what sense去define一個人正唔正常?
點解你咁樣define人正唔正常又係proper?

一個人出世開始就俾啲人話唔正常, 心智真係唔影響?
咁都叫physically真係冇需要?

我再退一萬步, 唔計呢啲so called個人選擇
咁你班撚樣又咪一樣係忽視咗天生嘅「非正常人」
個情況有好過? 咪俾你呢啲自以為是嘅撚樣笑緊囉
支持sis
靜啦bro黎架 (好似係)

原來得我會留意後麵條鞋抽囡
有撚都可以係女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞