第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
留名睇派彩
建議你入GBO或者GVG post講多次呢句嘢
pin啦,順手講埋有插天線
唔係個班狗又屈鳩你
去網卡setting到 個5G轉20mhz
個上網會慢d 但會穩定好多
新機有得上門收機
連燈流量密碼
我打gbo都係用wifi
從來得人地斷無我斷
well
除左wifi個ping有可能係hardware問題
其他都係樓主自己問題

人地幫你砌機啫
試裝個windows上去嘛係睇下run唔run到機
就係咁多,唔幫你剷返佢已經算係咁

driver呢d野緊係你自己裝
說實話你冇買win嘅話其實連win都唔應該幫你裝
除非你一開波落單嗰下講到明叫佢幫你裝晒d driver佢

睇樓主個款又唔係唔識電腦
識睇ping識搞呢搞路但係屌人唔幫佢裝driver
咩邏輯黎
識玩電腦緊係自己一手一腳裝個乾乾淨淨嘅windows同driver啦
要有第二部機先裝到一部機>其實你張老母板都仲有隻cd有driver嘅,不過你有冇disc drive呢個係你自己問題啦

最後
打機就插線啦屌你
用wifi打機唔怪你,但係用得wifi唔好講到自己好注重打機網絡質素
無問題但要砌機鋪 ensure 你個Wi-Fi 順就on9
插左天線未?
唔係幫佢 但邊間都係咁架啦 有咩閪唔閪
樓豬要人裝埋driver運作正常先出貨咪仲on9
張單有寫呢個service包埋?
唔識買廠機啦屌 呀 廠機都好似要自己裝driver
CAT-3 lan線一條
有試過,但係冇用
咁肯定塊板有問題 做乜唔拎上代理到試
原來就係你搞到我斷
悠二見字如果幫呢條撚樣升級既話
我黎緊部機搵第二間砌都戇鳩鳩
冇玩
如果隻game係p2p既話你都幾仆街
wifi既野, 有時要撞就係要撞, 特別係4圍咁多鄰居
我自己之前隻wifi usb成日收唔到5g, 但有時又好定咁收到
癲撚到 個客服覆你咁耐咁長都算好脾氣 永遠幫鳩啲user都係話咩我冇掂過我唔知 到搵到問題問返佢又係到死狗咁 根本就係自己做錯野攞嚟
仲可以有咩禮物
我個陣直接插lan線 冇理咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞