第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
得喇叻仔喇 你都係為咗網上拎優越感啫
比完個你番去做埋啲暑期作業啦

況且你啲時間唔值錢啫 唔代表人地唔值錢架
送張 wifi card 比樓主搞掂算啦
Wifi 收得好唔好同部機有冇問題真係口同鼻拗
傳說中既倖存者偏誤
開頭我都係你咁諗
但係呢單野為例
如果真係hardware問題
其實你幫襯邊間都會中招

假設埋其他舖都會有連登客服喇
但係二仔就有野送
咁你會揀幫襯邊個
法奧隻契仔賣垃圾推人用都唔係第一日既事,何況香港D所謂代理更加垃圾,即刻跛更加唔洗講喇,所以成日都講:就算拎去代理整或者換既時間,都係成本既一種。

不過總會有班狗話平呀嘛,到自己食屎果陣就日屌夜屌平果幾舊玩鳩自己,何必呢
砌機一向都係boot 入bios check 硬件就完事
法奧就連埋買windows 先幫你搞基本野
最尾都係要自己開返盒/跟windows os 入返driver
我最近買MSI z790 裝driver嘅已經由cd轉咗usb😂。雖然隻usb好慢
買廠機啦連登仔
遲下法奧要幫人拉埋光纖
做埋大廈電力檢
供到上大學
唔知啲低階板 有冇usb跟
小農dna 有著數奶到盡
當然上黎連登r著數
法奧成日搞錯野都唔改
直頭當埋係PR咁搞 免費另類宣傳
用wifi唔插lan線打機打咗兩年 都無乜點爆過ping
見樓主畀人屌左又屌右 話打機唔插線真陰功
總有班人活在過去
憑佢可以係連登做商業宣傳都夠啦 都唔知幾好生意
啲公屋仔真係好鍾意R着數,唔知今次想屈啊悠二陪乜嘢
wifi 環境每個單位都唔同
好難比較㗎喎
淨係講接收同發射2邊都可以有好多組合
仲要計埋物理位置
戇鳩公屋仔個Wi-Fi爆Capacity屈鳩人啲嘢壞
如果Wi-Fi模組有問題,直程上都上唔到網啦戇鳩仔
要屈大獎都聰明啲啦on99
弱智
今次有無upgrade
幾年前同表弟買機
間鋪都係淨砌同裝windows
Driver既野不嬲自己裝
宜家出面腦場好多都係講緊7日有壞包換/退
樓主用WiFi 打機on唔on9係一回事
板個WiFi function 有問題係另一回事
佢都嘗試左用其他device 黎證明似係板個WiFi 有問題
個CS又係勁既 都試埋其他device用WiFi冇野 都仲彈出黎話其他問題一定唔係塊板有野

Share番自己上次想幫襯既情況
我自認衰仔好多custom野又想早啲收到
個網咩都有咁睇落好好
落單前問CS
哦呢個冇果個冇
問有咩款係有貨
佢就俾個牌子我
我睇完 算啦 轉牌子 問多次佢俾果個牌子呢個款有冇 哦Sorry 都係冇
終於搵齊幾個散件 又真係有貨既(當然又同當初想買既唔同啦)
但有貨呢仲要分2種
一種叫鋪頭有貨真係現貨
一種係代理有貨要叫貨
都唔緊要啦 咁你平過出面少少
落單前同個fd傾完最後冇落到單
佢淨係問左一個問題
間野你想要既都冇點解你仲要幫襯
係囉 差幾百 上一上網搵 我想要某brand既某個散件 出面買齊都係貴幾百

有時唔係唔想幫襯你
咩都冇貨(講緊真係要訂幾星期)
真係有既平幾十
我當車錢出去買算啦
其實DIY電腦一向都係俾識既人玩
唔知點解會去左連唔識既人都要DIY
電腦白痴既其實可以買廠機
無追post,悠二出現未
插lan線ping定插lan線上到網先
同埋有頁個回覆又話要落街買lan線
都唔知邊句真
你岩 我即刻跛既顯卡 過第二部機就真係即刻跛
上聯強搞 小問題3-5日 大問題要寄去台灣同我講2個月 佢check完真係卡問題 同我講維修定係換就原廠決定 下星期再幫你寄 我日日搵佢CS傾計佢即刻換新俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞