第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
經連登宣傳
法奧砌機時間已經下下個鳩幾兩個禮拜起跳
giga 唔係悠二愛list咩
真係好難講 因為試過有部電話CONNECT去ROUTER 之後全斷線 但電話試過其他ROUTER同嗰個ROUTER係其他嘢一直冇問題
不過我覺得係ROUTER問題 個ROUTER而家開始有啲問題
香港地貴ROUTER冇乜人買 買親都係緊緊夠用就話夠用就得 用料 CHIPSET都影響體驗
睇完前面
佢應該無用線試過 ...
後面未睇,太長唔想追
如果你係係打 online fps, 格鬥game, 差0.05 秒 已經好大分別
原來係法奧條LIST唔得
Killer LAN 好少少今解 (以前果堆OK 比我選擇我要broadcom)
家陣無間做得好 (由其係INTEL 學埋APPLE 衰野 以前m2 家陣要跟intel chip行 雖然係有m2版 我唔好多喜歡intel做法)
仲有廠送你WIFI 其實有伏
真WIFI 6E 係要四天線
佢塊板比你兩個RF OUTPUT 其實唔係全速
200果陣我自己都中咗(果陣買獨立pci-e card用)
咁依家個"問題"係你當出黎
點一換一
撐唔撐悠二一回事
但睇返情況係 driver 問題多
亦可能係粒晶片出事
睇嘢唔好咁膚淺
以為上到網就無問題
我早排用 intel i226v 一樣上到網但間唔中斷線
深受其害
換咗張 asus 之後就無哂事
睇到呆左
第一下就叫人上代理
想問佢地係唔係on9
即刻跛

術可呀嘛
都有可能。
但入到Windows
粒U有GPU?
都唔洗google 啦
lihkg search 都有完整事件
板廠design fault
1. 慳錢唔揀intel
2. VRM heat sink大舊, 仲要一體式擋板焗住張wifi card
3. Wifi 6e發熱量大, 仲要焗住, 一過熱就爆ping
即刻跛係會搵買家幫佢做測試
有問題下一個rev再改
恭喜樓主幫手做白老鼠
樓豬其實係咪無lan線,插一插試下有幾難 枱機點解咁堅持用wifi
關左機了
我上年高登砌兩部機
一樣幫我裝埋driver
可能人地細鋪無乜生意有人手時間做呢啲
法奧一日出唔知幾多部機
一部機當15分鐘down連裝driver
隨時一個人要用幾個鐘先搞掂
咁咪掉返俾客自己搞囉
樓主情況好似喎。
不過睇入面係20秒drop 一次
上蟹仔download上一個版本driver就應該無事,唔得嘅話你食自己啦
個個都係到針打機做乜用wifi
我用wifi打機ping都係得幾十
上到三位數一定係有問題啦
我同意係有機會粒chip有問題既
咁呢d case最多都係同代理換板

佢而家avg ping 其實都係6s 真係太多因素影響
心諗佢做乜要用6E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞