第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
學生同FG第一年都重有自己砌機,之後懶直接廠機算
包運包保養,幫親呢D砌機網有嘜好
點分賤唔賤種

柏德之門間廠有 30% 騰訊賤唔賤種
樓主已經用咗油耳力推嘅gigabyte同be quiet
係cctoy眼中唔賤種 因為自己有玩
用 intel 咭 wifi 打都穩定 爆ping 極少
間鋪多個option 要佢加錢換intel m.2 wifi 已經可以close file

花生友 唔識電腦野 姐係大機率係giga塊板問題?
965p 個代奶過野之後好似無人記得giga係唔識造底板
下 我剩係想講 你係香港就跟香港玩法啦
同埋講咩乞衣 依個係人地主動offer
用amazon prime買衫 鞋 佢主動唔收錢 用完想keep先比錢
想係香港有美國服務? 我夠想買野唔洗比咁多稅啦
Alienware?
我塊msi edge Z790用wifi間中有問題
但我用lan線最後都無理到
唔知,應該最大機會
不過成個post
問題最大應該係班狗同個cs
極度反智
廠既問題真係唔關鋪事
呢d要搵代理
Igp你suppose打到機?
送條Lan線算啦
如果要換板就大工程同重新砌過部機無分別
上左熱門,睇到#588悠二都未上水
睇黎係唔打算覆?
真,香港地開鋪包賺

Prime try before you buy要用credit card
Credit card仲要儲credit, 申請credit card係會唔批
邊似香港, 學生都可以去申請十幾張卡炒iphone
都未起身
啲打手多到
樓主自己test 埋其他device 都無問題
係得部腦爆ping 屌你明顯就係張network card/motherboard 有問題啦
成班係到轉移視線叫樓主用lan線
呢加係個wifi有問題唔係個lan呀[sosad
學班打手咁講
遲下gpu有問題都唔洗換了
部機run到wow
入到game 係有雪花姐 關我撚事
2個方案
1. 送wifi card
2. 換個第2塊牌子嘅板,原本個塊gigabytes板下架
有手有腳點會唔批
開amazon prime 張Chase 又有200gift credit送
買野又有5%
😉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞