第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
油二隔離xmp po有上水覆
但呢到......
唔賺開嚟做乜?
油耳買車娶老婆唔洗錢咩
全靠大家課金
傻9先會話咩爆ping

如果ping到8.8.8.8已經代表好正常
其他最大可能係firewall/防毒/router/isp問題
特約品牌可以點拆
今次R 得有D 樣衰
公道講句法奧唔係第一次
其他砌機舖又會點處理?
有邊間唔係咁
下個po應該係

法奧砌完機 點解打機開槍全部miss 肯定display 有問題
Wi-Fi driver 呢個就例牌
我心諗如果個客冇其他device 裝咪食得屎
寫到明都要呃咁不如唔好寫
悠二同連登伸要半個自己人
買部電腦返嚟就係唔想咁煩乜鳩都要自己裝我唔自己出去買嚟砌咩
「當」你張卡有問題嘞
都要你上代理搞
依加零售咪答左無
叫佢搵代理商
我發現用wifi 會俾屋企人搶data 線就唔會
講2句粗口就有道理咩 爆ping又點 人地客服咪答咗話睇平均值囉
有結果未..好累
我中學年代砌機list
老母板唔係msi就係牙石
屎眼石同即刻跛底板=依家嘅柒彩虹底板
雖然今次未必關塊板事可能係router問題
但油耳力sell giga真係有啲反感

利申:幫襯過法奧,張gpu用緊giga 3060ti兩年幾都冇乜問題
其中一個睇youtube都死喇,好心上網打機唔好用wifi
你自己都識講 “講真打機其實最緊要一定係網絡嘅穩定程度,打緊團戰無端端企喺度幾秒郁唔到”
咁好心你就插返條lan線打機啦
好心用Wifi打機就買個好少少既Router啦
爆ping 連線唔穩定造成機會較大
可以打上寬頻公司問埋

再試直插lan線冇問題既話就掉咗個Router
有問題就開埋個管理員睇
爆ping嗰下係咪個 CPU/GPU/SSD/RAM full load咗
自己慢慢去睇下相關資訊
咪一味chur住人點點點
每個人屋企既網絡配置都唔一樣
行緊同一個速度
用唔同Router,接收距離,有冇隔牆
得出個數據都唔一樣
如果係有問題既話avg都唔會咁低
同會斷線多過爆ping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞