第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
stock 已經38k-39k.. 你係咪無oc 埋ram.. 定mobo 嗰D 唔夠勁.
上網睇, GPU, driver, bios 都有影響.
我淨係會試人地玩過又stable 嗰D, 反正嗰幾% 無乜實際用途. 除咗跑分我都無乜見佢上到80度..
老母板跟埋wifi可以慳返個pcie槽,同埋風道會順d
底版WIFI不嬲都廢廢地
我就只會當係後備

廢還廢 有咩事上黎多個option
LAN上唔到網都有嘢頂住先
其實係,不過底板lan chips經常用一排就會壞。
整2 條30M lan 拉入房再用switch 入PC PS5 TV.
咁串
唔識野比cs大到就袋袋平安
識上連登嘈=賺廣告費

winwin雙贏兩次
打機用wifi 睇到小猿一肚氣
你用邊隻水冷

我 spec: 13900k + z790 + 64gb ddr4 c16 + 4080 + ryuo iii 360

cpu voltage : 1.35 - 1.38v
講無線網絡連樓主屋企個平面圖去到依家廿幾頁都冇
屌你 扮有砌機
我睇就係DDR5 vs DDR4 問題. 上網睇都話有5% diff
我係13900k + z790 + 4090 oc + ddr 5 64gb oc 6400.
Valkyrie AIO 叧外自己加7 argb fan
所有野都主要係靚. 有得白嘅都白, 有得RGB 都 RGB
貼張單出黎睇下有幾伏
好簡單講
大學科研用8部野CPU, RAM打爆都係搵法奧砌
行linux咩事都無
真係讀多D書好過成日打機啦
咁你已經前設左車過黎 件貨一定會撞過
咁無咩好傾

送任何野去你屋企=車送過黎=撞過=有咩都要你負責
自己去門市買野=件野係車送去鋪頭=撞過=有咩都要你負責

件貨3 5 7年後壞左 又係因為撞過??
無仔細睇 想打機順d 買個homeplug
我屋企都係WIFI+homeplug
btw

全部windows 用家都係賤種狗
用windows 得不永生
前光纖師傅我係會睇人同時間有時間你又唔係閪人我係會順手set (其實齋set 10分鐘內就得)

除非你係喺我公司買router就硬性會set(我都有錢分)
你係咁抽插佢啊?
好似話連仔有份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞