第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
轉Driver version可解決
我早幾年買部gigabyte gaming laptop, wifi driver 都係有問題, 會lock 死左個max download speed
要delete 左個preinstalled killer network driver, 再等windows 自己update 番intel driver 先正常番
之後再中多幾次gigabyte 伏
已經轉左用MSI板
呢個問題我邊睇邊諗
吓 ? ? ?
到式堅持啲咩呢
搵佢買料 有時候有平野
砌係要搵年資人仕搞
我自己家陣無乜心機砌
點解手機同 switch 做到嘅嘢電腦會做唔到,真心想知
可能用緊5G上網呢

有機會係ISP突登封左某啲接入
6500 我唔會用
有6600XT 都好過佢
應該係冇拉LAN線入房
我原本都用WIFI
買左MESH WIFI router 先插lan 線駁satellite 機, 又快又唔會斷
之前領教過,舊少少driver反而ok

試過兩部都係咁之後,就叫晒人轉AX200算,唔好慳果幾十蚊
未插天線
unbelievable,悠二居然仲未上水
咁都唔洗屌人 on9
自己唔做功課就賴人地sell你廢卡
你都係買返蘋果/廠機啦唔好搞鳩人地
就算係其他舖幫你砌你咪又係屌鳩人地

又要懶又要窮又要效能
到最後唔符合自己嘅要求就屌人地sell廢卡
行內人 食花生
壇友 都知乜事
買料無問題 自己走上囉 驗貨
萬無一失
你件貨 送入屋 係咪100%確保 冇任何撞擊先

display card果D 有重量
好容易撞一撞 個底就曲左

你又有冇試過?
我就試過底板咁樣收左皮
尊重拉
油耳會屌鳩你稱呼佢做即刻跛
點解咁多人都抹黑事主想 R 禮物
佢搵槍指住你買amd
你較低個balance / 自己裝mixer/ interface 重好啦
我都用過WiFi 天線
真係廢到仆街,可能我用緊4代
Router係廳 部機係房 係咁上下架啦
轉咗有線就無問題
最近幫人砌左部13700k 4070 13kbudget 格飛馬 法奧 未來 中田 價 最平係未來 自己砌無伏
可能上左門整緊
same mesh wifi router > lan > satellite
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞