第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
慳個少少錢, 宜家咪要開PO binc law,有冇諗過晒左幾多精神時間呀
懶人包99%伏 塞一堆骨俾你
通常一係有限budget 自己research 度到靚一靚
一係無限budget 做水魚唔介意

至於粒U 你講邊粒 唔係好覺有amd u 唔夾 zen 一二代? 我淨知intel 12 13 gen 都唔夾win10
可能部機放既位置有野干擾
磁石,金屬果d
都可能係老母版wifi有問題

or router出問題

總知乜都有可能

買desktop 打機唔用lan線,第一次見
可能係amd 5700g
賣hardware公司仲要做埋廠機service
生意真係難做 知唔知點解廠機貴啲? 就係要served 你呢啲弱智仔
有usb wifi或者lan線最簡單嘅唔試吓先
係死要人換件最麻煩既去試
弱智仔仲好意思開post屌
會叫你入test mode試
唔同國家唔同玩法喎清
我買flip5玩幾日就拎去退 你係香港做唔做到先?
會唔會都係連到上網就算
痴撚線 佢部機先唔講放閪位 用lan冇事
佢啲傻閪手機又收得果一兩格 預撚左唔穩定啦
Driver又要人裝 真係cls 腦場砌機根本正常乜柒都唔撚裝俾你 更加唔好講幫你試
法奧對話post埋 test果陣既ping圖俾佢 佢又死要拗有問題 wifi router setting乜鳩都唔貼 講經咩 乜都唔識就收收皮先啦 追你老母個閪啦
一出飛馬list就會比人負皮
引入良性竸爭先造褔到連登仔 一家獨大自吃惡果
WiFi ping 會高啲 同穩定性會差啲
連登真係好多法奧打手同護主犬痴撚線
買外星人咪直接上門成部換,不過可能貴幾倍價錢
試wifi ping 8888 ?
緊係ping 返自己router 先準架麻...
我都睇到1999 我估佢amd 全家桶gua
完全唔識電腦既 / 中坑,一律叫佢去買廠機
識少少電腦,識上連登,識用google既 砌機化算好多
今鋪邊個柒都未知
抵撚死啦用wifi 學人打機
第一件事係,收到部機,唔會連driver 都無,要自己download 番,呢啲基本野無理由要自己搞
樓主 我都係係佢果到買機 都遇到同樣問題 解決方法係買隻收Wi-Fi usb 手指 一插搞掂 佢舊野收藍牙同Wi-Fi都係垃圾嚟
識電腦野 google自己較就唔洗搵法奧砌機啦
用desktop打機用wifi都唔係一個大問題

用desktop打機用wifi 高ping去搵賣野俾你果個就真係第一次見
學法奧話 可能咁啱果一秒isp 有事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞