第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣

1001 回覆
73 Like 759 Dislike
邊個柒都會入哂 list 寫埋悠二點處理
有冇開用家問題 唔處理
我驚到用緊iPad都想插返條線
緊係有啦
一句話 自己公司友送最安全
交比運輸 GOGOVAN 實出事
家陣DISPLAY CARD 下下都三風扇
今Q重 唔落棍仔頂住張CARD 遲早出事
唔會唔處理
始終都係要為咗解決件事
唔識電腦,簡單睇對答,

其實係咪咁既情況
都唔係叫佢以後轉用lan線唔用無線
係叫佢暫時用lan線試機之嘛
但樓主唔似有做到
部機唔近rounter嘅咪抬一抬隻閪手搬機囉
唔通部機鑲死左入牆咩
我都諗緊悠二唔上水
應該都係唔想得罪giga
我部desktop都係用緊wifi, 打lol, csgo都唔會爆ping, 仲幾穩定
戶無lan線位,要出廳拉線就好撚煩
咁不如WiFi方便

換屋
大把伏野 偷工斬料一堆
ASUS MSI GIG
當中ASUS 好少少今解
以前一塊MB 中價都係800-1000到
家陣升到1200
仲有VRM 少咗堆
一陣用高W CPU 就中哂招
想知邊間砌機既會包你wifi打機唔爆ping?
屌你老母你文盲架 佢自己試都係爆ping 唔包爆ping?
幫你砌機要包埋check list?
去7仔買condom同佢講唔熟手,7仔姐姐會唔會教埋你點用呀?
realtek 粒 wifi 係垃圾
intel 粒 lan 係垃圾
呢幾代嘅用家真係慘
線拉唔到入房
幾層石屎牆wifi穿唔到
買兩個mesh一個放廳一個放房
再用lan線插個mesh
幾錢Q
Giga嘅板咁多年嚟每一代chipset都出事
當年用965p已經搞出rev 1 / 2 / 4 奇怪嘅產品分別
仲要shutdown s5都識自己著返
我果陣好彩
係佢店家認左

開機一日就壞
拎番番去佢一拆開就知咩事
就換左新板+新卡+隻唔值錢既game

買機既運輸都好高風險
樓主有試, 冇問題
第一次喺法奧砌機,砌到一肚氣
https://lih.kg/ADQgwoX
#110 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
用緊Ac68u Wi-Fi card玩csgo一d 問題都無 長期5ping
成個post都係見到樓主想搵位R著數
係,我最想屌嘅就係賣啲垃圾板,仲要放係喺佢嗰推薦list度玩鳩啲客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞