[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
宜家用緊屌米34" 144hz mon
想換隻靚d 嘅同size
筆直2-4k
有無巴打推介

叫到faroll 賣隻Asrock 34" 做緊特價
個隻有無料到
LG 27GN950-B UltraGear Gaming Monitor 27” UHD (3840 x 2160) Nano IPS Display, 1ms Response Time, 144Hz Refresh Rate, G-SYNC Compatibility, AMD FreeSync Premium Pro, Tilt/Height/Pivot Adjustable Stand
如果24吋 FHD
AOC 24G2SP 都好多鬼佬推薦
呢隻性價比高嗎?
本身用緊PA32UC 想問係咪用左一段時間要用color checker去調調d色架? 我本時淨係睇戲打機 唔係做editing
唔係搵食有色準要求 唔洗cal
除非隻mon出廠色準好差

Btw 我以前都係用pa32uc
咁師兄升級左用咩?
c2
LG 42 C2 OLED Monitor?

部pa32uc撞爆咗
水魚節D MOON 好似冇特別平

利申睇karen直播條片
thunderobot 個4K mon係咪買唔過
睇spec就同inno一樣用友達7.0, 不過type c 出畫面好似有bug
外觀個殼靚啲又平100
想問下27GR93U,27GP95R同埋PG27UQR
邊隻比較適合打fps同埋睇戲煲劇?
想問下2k 144 27吋
預算2500左右,有問推介
有咩好推介
唔知gp27u啲bug fix哂未 個價咁鬼硬
岩岩電腦展用完張入場現金券之後$299

PG27UQR>27GP95R>27GR93U
同問 平玩擺公司邊隻抵玩
咁抵
可以考慮入門級27ul500/27up650
想問下HDMI2.1既線係咪隨便買都可以
沒有,只係多咗1500以下既選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞