[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Lg standbyme?
好貴 通常一有啲所謂 smart function 就要加錢,
要依啲又有限 budget 我諗要睇二三線牌子 viewsonic 好似有 auto 轉, 鄰國其他啲貼牌可能都有

我立場就買隻平平地有轉架,用 shortcut 手動轉就算
寄返外國整
請問各位,有冇邊隻4K 144HZ monitor連可旋轉轉架推薦 buget 4k~5k,目前睇緊Philips 27M1F5800 ,LG 27GR93U-B ,LG 27GP95R-B,AOC U28G2U
下午去左黃金睇mon
見到odyssey g9 好心動 但張枱60cm 深係咪完全唔駛諗32:9
係咪淘寶野
我就咁google table extender
邊到買你自己諗
電腦節買左隻27" 4K mon
但返到屋企裝好後發現好睇片同mouse都好lag
想問下有冇咩解決辦法? 關唔關條HDMI定部電腦顯卡事
電腦用緊asus zenbook
有冇$1500 內2K 又好性價比mon
咩卡

nvidia 就panel resolution 較返 PC 既3840*2160
純粹PS5打機用
27吋4K 想有HDR有咩選擇
Intel (R) UHD Graphics 620
係咪張卡問題? 我見得25.000/29.981/30.011 hz 揀
冇睇到你用notebook 咁舊得hdmi 1.4
只係用到4k 30hz 好正常
買4k 擺明玩自己
有冇得救咁唔想就咁射左落海
本身只係諗住文書/睇戲用途所以唔推盡個mon都得
但而家普通一條youtube 片都lag真係搞唔掂
原來去諗住買2k mon only但見4k款差一兩舊水就買左
轉返resoultion 去2k 甚至1080p
轉左又真係OK返唔LAG
但好似有少少浪費
thanks ching
換機
會展隻m28u 好似3千有找,有冇咩伏?
想買隻用住等Rog 隻4k oled出
買咗新mon無聲係咪可以收檔落舖換新
LG 27GP850-B.AHK, 插displayport同HDMI都無聲
本身沒有喇叭吧??
無,轉去耳機有聲,揀返mon出就無聲
應該係講緊隻mon冇內置喇叭
頂自膠原來真係無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞